2024. április 20. 11:13

KezdőlapRXA Supercarok gyorsabbak az RX1e-nél

A Supercarok gyorsabbak az RX1e-nél

-

Az első nap előfutamai alapján a Rallycross-világbajnokságon Hellben az EuroRX1 Supercarjai gyorsabbak az új RX1e versenyautóknál. Az Európa-bajnokságon Anton Marklund vezet, a vb mezőnyben Timmy Hansen áll az élen.

A WRX-ben a superpole volt az első tétre menő verseny. Itt Kristoffersson nyert Timmy Hansen és Kevin Hansen előtt. Az első kvalifikációs futamon is a címvédő volt a leggyorsabb, megnyerte a saját futamát és 291 ezredmásodperccel gyorsabb volt, mint a másik ágon győztes Timmy Hansen.

A második előfutamon aztán összekerült a két rivális és Hansen volt gyorsabb. 412 ezredmásodperccel előbb szelte át a célvonalat mint Kristoffersson. A másik futamban Kevin Hansen simán nyert Niclas Grönholm előtt, de az ideje több mint egy másodperccel rosszabb volt Kristofferssonnál is, így ismét harmadik lett.

A vb mezőnyben a két kvalifikáció után Timmy Hansen, Kristoffersson és Kevin Hansen az első három sorrendje. A legjobb idő 3:16.243 volt, ezt a címvédő futotta az első kvalifikáción.

Rallycross Hell
foto: @World / Red Bull Content Pool

Eddig gyorsabbak a belsőégésű motoros Supercarok

Az Euro RX1 most is Anton Marklundról szólt. A bajnoki listavezető mindkét kvalifikációs versenyét megnyerte, és az összetettben is vezet. A második helyen meglepetésre a jamaikai Fraser McConell áll, a harmadik Andreas Bakkerud. Marklund legjobb ideje 3:15.058 volt a második versenyen, ami több mint egy másodperccel jobb mint az eletromos autóké.

Jól szerepelnek a magyarok

Kárai Tamás mindkét futamában harmadik lett, ez két verseny után a nyolcadik helyet jelenti neki. Mózer Attila is remekül versenyez, az első és a második kvalifikáción is 11. lett, a két futam összesítése alapján pedig 10. helyen áll.

Mózer megnyerte a kalandos második kvalifikációs futamát. A vele együtt rajtoló Noordgaard teljes bal hátsó futóműve kiaszakadt, de így is célba ért Gagacki mögött. Mandie August viszont eltalálta Nordgaard kiszakadt kerekét és emiatt a falban kötött ki.

Rallycross Hell
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az RX2e-ben Victor Vranckx vezet miután mindkét kvalifikációt megynerte. Őt két második hellyel Isak Sjökvist követi. A harmadik Pablo Suarez, ő az első előfutamben harmadik, a másodikban negyedik lett.

Az EuroRX3-ban a nyirádi győztes Kobe Pauwels állt az élre. Az első kvalifikáción még második volt Cerny mögött, de a másodikat megnyerte és ezzel átvette a vezetést. Cerny csak hetedik lett, de így is második Marius Solberg Hansen előtt, aki két harmadik hellyel harmadikként várja a vasárnapot.

Rallycross Hell
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss