2024. április 20. 02:25

KezdőlapRXBenyó Máté nagy csatában lett második

Benyó Máté nagy csatában lett második

-

Benyó Máté igencsak optimistán várta a a greinbach-i rallycross versenyt, és bizony nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy 2021 után idén is megnyerje Ford Focusa volánja mögött.

A Supercarban versenyző fiatalember szombaton mindkét kvalifikációs futamot megnyerte, a vasárnapi döntőben is a pole pozícióból indulhatott, ám végül nagy csatában második lett.

Nagyon vártam ezt a versenyt, és azt gondolom, hogy a várakozásaimnak megfelelően is tudtunk teljesíteni. A tempónk egész hétvégén remek volt, és sokáig biztos kézzel őriztük a vezető helyet. Szárazon is magabiztosak voltunk, de amikor az eső áztatta pálya jobban kiegyenlítette az erőviszonyokat, akkor tudtuk igazán megmutatni az oroszlánkörmeinket. A döntő futamban szívem-lelkem beletettem a vezetésbe, hogy győzelemmel térhessünk haza, ám sajnos egy hajszál híján ugyan, de lemaradtunk róla, és másodikként értünk célba. A rajt sajnos döntő fontosságú volt, azt követően hiába helyeztem nyomás alá Kárai Tamást, nem hibázott. Ezúton is gratulálunk neki! A csapatnak nagyon köszönöm a munkát, hibátlan autót raktam alám egész hétvégén, egy emberként dolgoztunk a sikerért! Biztos vagyok benne, ha továbbra is szorgalmasan és alázatosan dolgozunk, akkor el fog jönni a mi időnk is! – közölte Máté.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss