2024. április 24. 15:50

KezdőlapRXHansenék sokat dolgoztak Riga előtt

Hansenék sokat dolgoztak Riga előtt

-

Rigában versenyez a hétvégén a Rallycross-világbajnokság. A Hansen testvérek felemásan kezdték az évet, Timmy Hansen a második a bajnokságban, Kevin Hansennek viszont nem sikerült jól a nyitófutam. Lettországban az új autók működését szeretnék megérteni.

„Az első futammal megérkeztünk az új korszakba. Hatalmas kaland volt eljutni az első hétvégéig. Most egy kicsit több terünk volt, hogy a részletekre összpontosíthassunk, és a Norvégiában tanultakkal dolgozzunk. Néhány dolog jó volt, néhány pedig rossz. A norvégiai verseny végén egy kicsit küszködtünk az autóval, ezért megpróbáltunk azon dolgozni, hogy miért történt ez, és tovább léptünk. Általában elégedettek voltunk az első hétvégén mutatott alapteljesítménnyel és megbízhatósággal, és szeretjük a rigai pályát és versenyt, ezért keményen küzdünk, hogy ismét kivívjuk a győzelmet” – mondta a csapatvezető Kenneth Hansen.

A fiatalabb testvér Kevin Hansen persze javítani akar, nyolc autóból csak hetedik lett Hellben, ennél pedig a Peugeot is, és ő is sokkal jobb.

Nagyszerű lesz visszatérni Rigába. Ez egy olyan pálya, amelyen sok aszfalt van, bizonyos szempontból nagyon hasonlít egy épített versenypályára, és úgy gondolom, hogy nagyon fekszik majd az új autóknak. Dolgozunk az autónk fejlesztésén, így nagy reményekkel vágunk neki a hétvégének. Riga egy olyan pálya, ahol nagyon precíznek kell lenni, és igénybe veszi a gumikat. Az új lebonyolítással, minden versenyen öt körrel, érdekes lesz látni, hogyan tudjuk ezt kezelni.”

foto: @World / Red Bull Content Pool

Mozgalmas pár hét volt az elemzéssel, a megértéssel, és az alkalmazkodással, úgyhogy szerintem egy nagyon érdekes csomaggal érkezünk Rigába. Még mindig többet kell megtudnunk az RX1e autókról. Érdekes lesz ezt megtenni Rigában, egy hektikus dupla hétvégén. Nagyon izgatott vagyok, hogy visszaülhetek az autóba, és remélem, hogy jó hétvége lesz, és egy jó show-t mutathatunk be a lelkes rajongóknak” – mondta Timmy Hansen.

Összegezve a nyilatkozatokat, Hansenék hazamentek Norvégia után, elemezték az adatokat, kisebb fejlesztéseket hajtottak végre, átgondolták a beállításokat és így érkeznek Rigába. Valószínűleg nem találták fel a spanyolviaszt, Kristofferssonék és a CE Dealer Team jó eséllyel ugyanezt tette. A kérdés már csak az lesz, hogy ki volt hatékonyabb ebben a pár hétben.

WRX
foto: @World / Red Bull Content Pool

Friss