2024. április 26. 21:59

KezdőlapRXKristoffersont először verték meg, de nem Hansenék

Kristoffersont először verték meg, de nem Hansenék

-

Niclas Grönholm nyerte a World RX portugáliai második futamát. A vb élmenői a dobogóra sem tudtak felállni. Az EURO RX1-ben Enzo Ide lett az első, de Marklund a bajnok.

Egy kis murva kell és már borul is a sorrend. A portugáliai verseny második napján nagyon nem jött be a papírforma. Az előfutamokban még minden a megszokott mederben csordogált, aztán az első elődöntőben kezdődtek a meglepetések. Kevin Hansen egy ütközés után befejezte a hétvégét, mert megsérült a hátsó felfüggesztése. Grönholm nyert Klara Andersson és René Münnich előtt. A másik ágon Kristoffersson, Veiby, Timmy Hansen lett a sorrend, mert Hansen a jokeren megforgott, ezért 13 másodperc hátrányban ért célba.

A döntőbe így is bejutott Timmy Hansen, de a rajt után ütközött Kristofferssonnal. A bajnokságot vezető versenyzőt látták hibásnak a bírák, ezért 10 másodperc büntetést kapott, amivel ötödik lett. Hansen sem jutott dobogóra, csak negyedikként ért célba. A döntőt Grönholm nyerte, Veiby és Andersson előtt. A PWR hatalmas sikert aratott, mindkét versenyzőjük dobogóra állt.

Rallycross Portugal
foto: @WORLD/Red Bull Content Pool

A bajnokságban továbbra is Kristoffersson vezet, 21 pont az előnye a 70 pontos Veiby előtt. Hansenék a számukra rettenetetsen alakuló portugáliai második futam után 3. és 4. helyre csúsztak, Timmy 66 pontos, Kevin 62.

Az Euro RX1-ben Anton Marklund megnyerte a harmadik előfutamot, de az elődöntőben kikapott Enzo Idétől. A másik ágon Baumanis nyert Linnemann előtt. Kárai Tamás csak negyedik lett, és nem jutott döntőbe. Mózer Attilát sajnos kizárták és az utolsó helyre száműzték a hétvégén.

A döntőben Ide nyert Baumanis és Linnemann előtt, Marklund csak negyedik lett, de nagyon nem bánkódhat. A bajnokságban Marklundnak 80 pontja van, míg a második Baumanisnak 58, a harmadik Idének 55, ez azt jelenti, hogy Anton Marklund az idei bajnok. Kárai Tamás a hatodik, egyetlen pont a hátránya Sondre Evjen mögött.

Rallycross Portugal
foto: @WORLD/Red Bull Content Pool

Az EURO RX3-ban is bajnokot avattak. Kobe Pauwels megnyerte a versenyt Damian Litwinowicz és a hazai pályán versenyző Araujo előtt. Pauwels ezzel 76 pontnál jár a bajnokságban és mivel a második Litwinowicz 52 pontos, a belga az idei év bajnoka.

Rallycross Portugal
foto: @WORLD/Red Bull Content Pool

Friss