2024. április 25. 20:00

KezdőlapRXKárai nyert a káoszos vasárnapon Nyirádon

Kárai nyert a káoszos vasárnapon Nyirádon

-

Kárai Tamás nyerte a rallycross ob hetedik versenyét Nyirádon. A vasárnapi döntők több kategóriában is kaotikusan alakultak, néhol meglepő eredmények születtek. A Super1600-ban Laczkó Lehel lett a bajnok.

A vasárnap reggeli harmadik előfutam még a szombat jegyében telt a nagyoknál. Benyó Máté nyert, Kárai Tamás második lett. Az elődöntő viszont már nem alakult ennyire simán. Az első versenyen Benyó nyert, Fucik és Antal előtt, Staniszewski viszont egy körig sem jutott és búcsúzott. A másik ágon Kárai nyert, de megrovást kapott folyamatos lökésért. Miroslaw Neumann lett a második, Lukas Cerveny a harmadik. Meglepetésre Koncseg csak negyedik helyen ért célba, ezzel nem jutott a döntőbe. Alois Höllert pedig kizárták, mert nem tudta bemutatni a fedélzeti kamera felvételét.

A döntőben csak ketten értek célba, Kárai Tamás nyert Antal István lett a második, Ales Fucik pedig úgy végzett a harmadik helyen, hogy csak egy körig jutott. Benyó Máté és a két cseh versenyző, Neumann és Cerveny ugyanis az első körben búcsúzott.

A Super1600-ban Laczkó Lehel kicsit nyögvenyelős előfutamok után az elődöntőben és a döntőben is verhetetlen volt és ezzel nem csak a hétvége legjobbja lett, hanem a bajnoki címét is bebiztosította. Jiri Susta lett a második, Szelei Krisztián a harmadik.

foto: Kotán Kristóf

A nagy túraautók közt osztrák győzelem született. Karl Schadenhofer épphogy döntőbe jutott mert csak harmadik lett az elődöntő futamában. A döntőben azonban nagyon összekapta magát és nyert Nagy Róbert és Halk előtt.

Az STC-2000-ben Roman Castoral és Ficza Ferenc nyerte a két elődöntőt, de a döntő nem a papírforma szerint alakult. Ficzát baleset okozása miatt kizárták, Szelei Balázs egy körig jutott, így magyar versenyző nem ért el a célig. Michal Jakub nyert Peugeot 206-tal, mögötte Jakub Kowalczyk lett a második, Keke Platzer pedig a harmadik. A dobogós cseh-lengyel-osztrák trió mögött Castoral csak negyedik helyen ért célba. Ezzel ugyan ő szerezte a legtöbb pontot a hétvégén, de Ficza 21 pontja csak hárommal kevesebb a nagy riválisnál.

foto: Kotán Kristóf

A Magyar Kupában Kenesei Gábor lett az első, Szabó Csanád és Gonda Ákos állt mellette a dobogón. A hibrid Swiftek közt Bartha Aurél nyert, az MX-5 kupában pedig a döntőben Várkonyi Bence megverte az addig remeklő Néveri Konrádot. A Hankook Racer Cupban Kaczor Levente minden versenyét nyerte és így lett első, az Astra Kupában pedig Panyik Dániel hajtotta végre ugyanezt a hőstettet. A juniorok sem adták alább, náluk Kelő Gere Ádám vitt mindent és gyűjtötte be a maximális 30 pontot.

foto: Kotán Kristóf

 

 

Friss