2024. április 24. 05:48

KezdőlapRXBenyó Máté sajnálja

Benyó Máté sajnálja

-

Remekül kezdődött de rémálomszerűen ért véget a rallycross ob Benyó Máté számára Nyirádon. A Korda Racing versenyzője sajnálja a történteket.

Dicsőbb befejezést reméltem ettől az amúgy fantasztikus versenytől, de a végeredményt csak is saját magamnak köszönhetem, senki másnak!” – kezdte korrektül Benyó Máté a hétvégéi verseny értékelését, majd meg is magyarázta mi történt a döntőben.

A szakadó eső áztatta pálya tapadását rosszul mértem fel a rajtot követően, a hatalmas sártengerben felúszott az autó és az oldalával belecsúsztam a palánkba. Ez volt a kisebbik baj, itt még nem szerzett nagy sérüléseket az autó és akár folytathattam volna versenyt, de a mezőny nagy része is kicsúszott velem együtt és az egyik versenytársam sajnos éppen az autóm jobb első futóművét találta és olyan károkat szenvedett a Peugeot amivel már nem tudtam folytatni a döntőt. Rettentően sajnálom az esetet, mert úgy érzem komoly esélyünk lett volna a győzelemre! Az új autó fantasztikus, menetről-menetre egyre jobban sikerült ráéreznem és hamar egész jó tempót tudtam diktálni” – részletezte a közösségi oldalán a versenyző.
Benyó Máté a nyirádi forduló előtt cserélte le a korábbi Ford Focust egy Peugeot 208-ra és az új autóval nagyszerűen kezdett. Mindhárom előfutamot és az elődöntőt is megnyerte, de a döntőben jött a hiba ami miatt nem jutott el a célig.
„Őszinte elnézést kérek a csapatomtól és tőletek szurkolóktól is, hogy nem tudtam győzelemmel meghálálni ezt a fantasztikus autót és a rengeteg biztatást. A szomorú végeredmény ellenére rengeteg pozitívum is volt a hétvége folyamán. Ezzel az autóval kiegészülve már olyan csomag van mögöttem, amelyben hatalmas potenciál rejlik a jövőre nézve. Már csak nekem kell okosabban és tapasztaltabban versenyeznem.
Ez a hiba most eléggé fáj, de ebből is tanulok és a javamra fordítom! Minden erőmmel azon leszek a szezon utolsó versenyén, a soron következő teszteken és a téli szünetben is, hogy megtanuljam kihozni az autóból a maximumot és hatalmas sikereket érhessünk el vele!
Nagyon köszönöm a csapatnak a remek munkát, nektek pedig a rengeteg bíztatást!” – fejezte be Máté.
foto: Korda Racing

Friss