2024. április 26. 05:23

KezdőlapRXMár csak 30 nap a Rallycross Európa-bajnokság nyirádi rajtjáig

Már csak 30 nap a Rallycross Európa-bajnokság nyirádi rajtjáig

-

Pontosan 30 nap múlva kezdődik Nyirádon az idei Rallycross Európa-bajnokság. A kontinens élmezőnye immár kilencedik alkalommal látogat el „Vörös Katlanba”. A pálya kezdetek óta a versenyzők egyik kedvence. Izgalmas vonalvezetése, valamint a murvás részek többi pályához viszonyított nagyobb aránya komoly kihívás elé állítja a pilótákat.

Az elmúlt esztendőben harmincnál is többen neveztek a két kategóriába, az ERX-1-be illetve az ERX3-ba. A nevezési határidő most április 3-a, remélhetőleg ezúttal is a tavalyihoz hasonló nívós mezőny jön össze a hat fordulóból álló Európa-bajnoki sorozat nyitóversenyén. Ami bizonyos: az ERX1-ben minimum három, az ERX3-ban pedig legalább két magyar versenyző indul. Kárai Tamás a pálya tulajdonosaként és rendszeres Eb résztvevőként ott lesz a rajtnál, és Benyó Máté is bejelentette, hogy nemzetközi szerepléssel folytatja 2023-ban. Ifj. Kiss László indulása is biztos, ő már tréningezett az elmúlt hétvégén.

A hétvégi bérletek és a napijegyek árusítása már március elején megkezdődött a Nyirád Racing Center hivatalos oldalán. A jegyek elővételben kedvezményes áron vásárolhatók meg április 23-ig. A depóba idén minden jeggyel rendelkező szurkoló beléphet, a 12 év alatti gyerekek pedig állóhelyen ingyen tekinthetik meg a kétnapos eseményt.

Friss