2024. április 27. 05:29

KezdőlapRXMáripaócson kezdi az évet Körmöczi Balázs, utána az Eb-n folytatja

Máripaócson kezdi az évet Körmöczi Balázs, utána az Eb-n folytatja

-

A Matador Rallycross Fesztiválon elindul Körmöczi Balázs a vadonatúj Volkswagen Polóval, aztán Nyirádon az Eb futamon elkezdi a 2023-as szezont, amelyet az Európa-bajnokság mezőnyében teljesít.

Pontosen egy évvel ezelőtt versenyzett utoljára Körmöczi Balázs. A tehetséges rallycross versenyző tavalyi szezonja nem úgy alakult ahogy tervezte, de az átmeneti szünet után megerősödve tér vissza, és egy Volkswagen Polo-val kezdi a 2023-as évet.

„Dominik Senegacnik az elmúl fél évben Ausztriában építette az új autót. Az építés alatt folyamatosan küldet a képeket a fázisokról, én pedig alig vártam, hogy végre élesben is kipróbáljam. Az S-1600-ban illetve az Euro RX3-ban szerintem ütőképes lesz az autó.” – mondta Balázs az év első versenye előtt.

Körmöczi Balázs
foto: Körmöczi Balázs/rallycross.cz

Három teszten már túl van a csapat, az autó beállítása jól sikerült.

„Kaukcson kezdtem az ismerkedést az autóval, de ott gyakorlatilag csak az ülésbeállítás történt meg és néhány körön át ismerkedtem a kocsival. Utána Nyirádon már az Eb-re készültünk. Első nap esett az eső, ott csak autóztunk, de a második napon már hasznosan telt az idő. Sikerült jól beállítani az autót, eredményesen zártuk a napot. Máriapócson is teszteltünk egy keveset, ott a vadonatúj akkumulátor megadta magát, de pár kört tudtam menni, így a hétvégére is javarészt megvannak a beállítások, a finomhangolás pedig hamar meglesz.

Körmöczi Balázs
foto: Körmöczi Balázs/rallycross.cz

Tavaly Máriapócson egy Suzuki Swifttel versenyzett Körmöczi Balázs és a negyedik helyen fejezte be a versenyt. A Nyirádi Eb futamon egy kölcsön Audival tervezte az indulást, ám az autó motorja meghibásodott, így nem láthattuk a fiatal tehetséget a pályán.

„Máriapócsot nem akatuk kihagyni, nemzetközi verseny, és szokás szerint itt kezdjük az évet. A mezőny erősségét még nem tudom. Kistuki is új autóval jön, Nagy Benjámin is ott lesz, Kovács Sámuel is rajthoz áll, a külföldiek is eljönnek, szóval erős mezőny lesz aminek nagyon örülök. Az autóra majd próbálok vigyázni, mert rövid az idő Nyirádig, de természetesen ha látok rá lehetőséget a győzelem lesz a cél” – mondta a hétvégéről Körmöczi Balázs, aki nagyon várja már a szezont. „Nagyon várom már az első versenyhétvégét, utána pedig az Eb következik. Két hazai versennyel kezdjük a szezont, ez jó kezdés lesz, az év hátralévő részére remek alapot adhat. Persze év közben is szeretnénk még tesztelni, hogy minél alaposabban felkészülve utazzunk a külföldi versenyekre.” 

Körmöczi Balázs
foto: Körmöczi Balázs/rallycross.cz

 

 

 

 

 

Friss