2024. április 26. 13:59

KezdőlapRXMeglepetés Nyirádon - kiestek az esélyesek

Meglepetés Nyirádon – kiestek az esélyesek

-

A rallycross ob harmadik versenyén, Nyirádon, meglepetésre Bakonyi Csaba nyert a SuperCars kategóriában Palotás Péter előtt. Benyó Máté csak harmadik lett, Kárai Tamás negyedik.

Mindössze négyen indultak a legnagyobbak között, de a nyomás ott volt a bajnokságért küzdő két versenyzőn. Az első előfutamot Kárai nyerte, de Benyó nem adta fel és következő három versenyen ő volt gyorsabb, igaz a második futamon Kárai bemozdult, ezért duplán jokerezett. A döntőben aztán mindkét versenyző hibázott, először Kárai rontott, majd Benyó is a szalagkorlátnak ütközött, így Bakonyi Csaba nyerte a döntőt és a hétvégén ő gyűjtötte a legtöbb pontot.

„Az első helyen haladtam és minden egyes tized-századmásodpercet ki akartam facsarni a csomagból. Kárai Tomi hibázott, de én ezt nem hallottam meg tisztán a rádióban és fél körrel később az 1-es kanyarba olyan sebességgel kanyarodtam fel, hogy szinte belerepültem oldalasan a szélső szalagkorlátba, ezzel kárt okozva a Peugeot futóművében. Csalódott vagyok és szégyellem magam, de egyáltalán nem az eredmény miatt, hanem egy olyan szituációban hibáztam a tökéletességet hajszolva, ahol már abszolút nem kellett volna forszírozni a tempót. Levonom ebből is a tanulságokat és az ilyen hibáimat is igyekszem a fejlődésemre fordítani. A döntős hiba ellenére rengeteg pozitívum volt a hétvégénkben, ismét sokat fejlődtünk és csiszolódtunk az autóval” – nyilatkozta a verseny után Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője 62 ponttal vezeti a bajnokságot, Palotás Péternek 34, Kárai Tamásnak 33 pontja van.

Super-1600-ban nagy Benjámin legyőzte Kovács Sámuelt. STC-2000-ben már csak hárman indultak, Roman Castoral mindent megnyert, Held Zoltán lett a második, Szelei Sándor a harmadik.

Szokatlan módon a nagy túraautók közt is csak három BMW jött el a versenyre. Gabay Zion csak az első előfutamban botlott, ott harmadik lett, utána viszont nem tudták megelőzni. G. Nagy Zoltán lett a második, Dóczi Bence a harmadik.

A kis túraautók közt Bütösi Balázs lett az első, Siebel Balázs és Ferjánc András előtt. A Crosscar kategóriában pedig Antal István nyert, Lóránt Benjámin és Csuti Kristóf előtt.

A Magyar Kupában már elődöntőket is rendeztek a nyirádi katlanban, ezek három győztese osztozott a dobogón. Szabó Bulcsú nyert, Széplaki Péter és Horváth Krisztián előtt.

A hibrid Swiftek közt Korda Zsófia diadalmaskodott, ismét testvérét Rékát győzte le. Az MX5 kategóriában Horváth Ottó nyert, a kétkerékhajtású Swiftek versenyén Kaczor Levente lett az első, az Astra Kupában pedig Stadler Mihály. A juniorok mezőnyében Kunkli Bendegúz feltámadt a végére és Bunkoczi Soma előtt megnyerte a döntőt.

 

 

 

Friss