2024. április 29. 16:29

KezdőlapRXHat magyar versenyző indul a rallycross szentélyében

Hat magyar versenyző indul a rallycross szentélyében

-

Az év második vb és harmadik Eb futamát rendezik a norvégiai Hellben, ami a rallycross szezon egyik gyöngyszeme. Az Európa-bajnokság EURO RX1 mezőnyében négy, az EURO RX3-ban két magyar versenyzőnek is szurkolhatunk a hétvégén.

Két verseny után a bajnokság 6-7-8. helyén áll Benyó Máté, Kárai Tamás és Mózer Attila. Koncseg Zoltánnal kiegészülve mindannyian ott lesznek a rajtnál.

Benyó a nyirádi szezonnyitón ötödik lett, erre Portugáliában Kárai egy negyedik hellyel licitált rá, így kettejük reális célja a döntőbe jutás, bár norvégiában ez nehéz feladat lesz.

Erre a versenyre is nagyon erős mezőny gyűlt össze, ráadásul több régi, legendás név is visszatér erre a futamra az állandó résztvevők mellett. Ugyan nem versenyeztem még ezen a pályán, de a karakterisztikájából fakadóan úgy gondolom, gyorsan fel tudom majd venni a ritmust. Nagyon sok értékes tapasztalatot gyűjtöttünk az előző versenyeken, ezeket felhasználva szeretnénk Norvégiában is eredményesen szerepelni. A fő célkitűzésünk a döntőbe kerülés és ott a minél jobb pozíció elérése –mondta Benyó Máté.

Benyó
foto: Korda Racing

Az Euro RX3-ban Szíjj Zsolt és Körmöczi Balázs áll rajthoz. Körmöczi Nyirádon harmadik lett, Portugáliában viszont csak egyetlen pontot szerzett, így a bajnokság hetedik helyén érkezik a futamra.

A világbajnokságon Kristoffersson a szezonnyitón hibátlan volt és maximális pontot gyűjtött, mögötte Kevin Hansen és Niclas Grönholm állt a dobogóra. Sebastien Loeb pedig Portugáliában döntőbe vezette a Lancia Deltát, érdemes lesz figyelni rá, hogy az egy versenyes rutinnal mennyit tud előre lépni.

Loeb
Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

 

Friss