2024. április 29. 04:22

KezdőlapRXLoeb autójában keletkezett a Lydden Hill-i tűz, a csapat nem folytatja az...

Loeb autójában keletkezett a Lydden Hill-i tűz, a csapat nem folytatja az idei WRX szezont 

-

Sébastien Loeb Lancia Deltájának akkumulátor részéné keletkezett az a tűz, mely során megsemmisült, csapattársa Guerlain Chicherit autója is, valamint a Special One csapatának szállító kamionjai. 

Mint arról már korábban írtunk, péntek reggel magyar idő szerint 09:43 óra környékén tűz keletkezett a WRX Lydden Hill-i versenyére készülő Special One csapatnál, mely során Sébastien Loeb és Guerlain Chicherit elektromos Lancia Delta autója, és a csapat szállító kamionjai is porig égtek. 

A tűz Loeb autójának akkumulátora környékén keletkezett, áll a felügyelők közleményében. 

“A tűz a jármű akkumulátoránál keletkezett, amikor a csapat töltötte azokat – áll a közleményben. – Ugyanakkor a pontos okok még nem ismertek. Egyértelműen megállapítható, hogy a Special One csapatának tagjainak gyors cselekvése miatt nem történt személyi sérülés. Az FIA a helyi hatóságokkal közösen gyors vizsgálatot indított, az akkumulátor gyártásáért felelős Kreisel cég pedig technikai segítséget nyújtott a vizsgálathoz.” 

A vizsgálat azonban szombaton még nem hozott érdemi eredményt, ezért biztonsági okokból törölték a WRX hétvégi versenyét, a brit versenyen csak az RX2e és a helyi bajnokság versenyzői álltak rajthoz. 

A Special One ugyancsak közleményben tudatta, hogy nem fogják tudni folytatni az idei szezont. 

“A vizsgálat eddigi eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a csapatunk tagjai és támogatói közül senki sem okolható a tűz kialakulásáért – áll a közleményben. – Csapatunk két versenyautója és a felszerelés nagy része is megsemmisült, ezért nem tudjuk folytatni az idei szezont. Köszönjük a támogató üzeneteket mindenkinek, aki péntek óta, vagy a szezon kezdete óta üzent nekünk. Büszkék vagyunk arra a két Lancia Delta RXe autóra, melyet létrehoztunk, és most már csak fényképeken és videókon láthatjuk őket.”  

Fotó: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Friss