2024. április 27. 11:23

KezdőlapRXAntal István nyert a Rabócsiringen

Antal István nyert a Rabócsiringen

-

A szezonzáró rallycross ob futamon a Supercar kategóriában Antal István szerezte meg a győzelmet, az STC+2000-ben Vámosi Tibor nyert és ezzel bajnok lett.

A Supercars előfutamokban Antal István dominált az Audi S1-gyel, majd a negyedik futamban Held Zoltán is megmutatta, hogy egyre jobban megismeri Kárai Tamás Audiját. A kaotikus döntőben aztán Antal nyert, Pál Krisztián a Skodával második lett, Palotás Péter pedig a Mitsubishivel megszerezte a harmadik helyet.

foto: Rabócsiring

A kétautós Super-1600-ban Nagy Benjámin minden alkalommal legyőzte Kovács Sámuelt, az STC-2000-ben pedig Roman Castorallal nem tudott mit kezdeni a két magyar. Zentai Sándor lett a második, Kiss Péter a harmadik.

A nagy túraautók közt a szokásos csata folyt, de ezúttal nem csak a győzelem, hanem a bajnoki cím is a tétek között szerepelt. Vámosi Tibor nem sok esélyt hagyott a többieknek, a második előfutam első helyét engedte csak át Dóczi Bencének, de a köztes eredménylistán is első lett és a döntőben is nyert, így a hazai bajnoki címet is besöpörte.

foto: Vámosi RX

STC-1600-ban Siebel Balázs lett az első, Czakó Roland és Végh Tamás előtt. A Cross Car Kupát Csuti Kristóf nyerte száz százalékos teljesítménnyel. A népes Magyar Kupa 1600-ban Szabó Bulcsú nyert, az MK-1400-ban Szabó Csanád diadalmaskodott. Az MX5 Kupában Horváth Ottó volt a hétvége legjobbja, a Hankook Racer Cup mezőnyben pedig Csuti Máté állt a dobogó tetején. Az Astra Kupa első helyéért járó serleget Kisharsányi vitte haza, a Juniorok közt pedig Kaldenekker Norbert nyerte az év utolsó versenyét.

foto: Rabócsiring

 

Friss