2024. április 29. 21:42

KezdőlapRXHatalmas balesettel indult a rallycross hétvége Máriapócson

Hatalmas balesettel indult a rallycross hétvége Máriapócson

-

Két kvalifikációs futamot rendeztek a Rabócsiringen a szezonnyitó rallycross hétvégén. A Supercars kategóriában a címvédő Benyó Máté hibátlanul teljesített, a nagy túraautóknál viszont már az első futamon hatalmas baleset tizedelte meg a mezőnyt.

Az STC+2000 kategóriájának első előfutamán Bészi kapta el legjobban a rajtot de a második kanyar után Vámosi Tibor hátulról eltalálta a BMW-t, ami felborult. A versenybírók nem sokáig vizsgálták az esetet, versenybalesetnek minősítették. A versenyzők nem sérültek meg, a két autó viszont annyira összetört, hogy számukra véget ért a húséti hétvége.

A Supercars kategóriában Benyó Máté könnyedén nyerte mindkét futamot és vezet a két második helyet gyűjtő Staniszewski, és a mindkétszer harmadik Antal István előtt.

A kis túraautók közt a Suzukival versenyző Kaczor Levente második majd első lett és az élen áll, Trepák Andor és Kovács Sámuel követi őt, az első futamot nyerő Castoral a másodikon nem ért célba így csak negyedik.

STC -1600-ban Siebel Balázs két első helyet szerzett a Toyota Aygoval, így az élen várja a vasárnapot, csakúgy mint a már kilenc autót számláló CrossCar kategóriában Horváth Ottó.

A Magyar Kupában Patu és Körmöczi Ákos csatázik, a Ladával versenyző pilóta második majd első lett, így vezet, a Suzukival induló Körmöczi az első futamos győzelem után csak ötödik lett, ezzel második helyen áll.

Az MX5 Kupában Gáspár Csaba volt hibátlan szombaton, az Astra Kupában Gaál Fecó áll az élen, a juniorok közt Szabó Bence és Kaldenekker Norbert osztotta el az első és második helyeket, így holtversenyben első és másodikak.

fotó: Rabócsiring

Friss