2024. április 29. 22:01

KezdőlapRXBenyó Máté hibátlan teljesítménnyel kezdte a szezont

Benyó Máté hibátlan teljesítménnyel kezdte a szezont

-

A rallycross ob idei első versenyhétvégéjén a Rabócsiringen Benyó Máté minden részfeladatot tökéletesen teljesítve, száz százalékos teljesítménnyel nyert. 

Benyó Máté tökéletesen kihasználta, hogy a nagy vetélytárs Kárai Tamás nem indult az év első ob futamán, és a szombati nap után vasárnap sem hibázott. A kvalifikáción, az elődöntőben és a döntőben is nyert, és magabiztosan szerezte meg a 23 bajnoki pontot. A második helyzett a lengyel Zbigniew Staniszewski lett, az ő Ford Fiestáját csak abban az elődöntőben intette le elsőként a kockás zászló ahol Benyó nem volt a pályán, egyébként mindannyiszor második helyen futott be. A döntőben az osztrák Alois Höller lett a harmadik.

foto: Kotán Kristóf

A nagy túraautók versenye a szombati baleset után kétszereplős lett, a lengyel háziversenyt Budzynski nyerte.

Az STC-2000-ben sokáig úgy tűnt, hogy Ficza Ferenc után ismét megveri valaki Roman Castoralt, a rutinos cseh azonban megnyerte a döntőt, Dabrowski és a három kvalifikáción is győztes Trepák Andor előtt.

foto: Kotán Kristóf

Az STC-1600-ban Fekete Gergő akkor volt leggyorsabb amikor a legjobban kellett, az elődöntő futamában és a döntőben is első lett, ezzel 22 pontot szerzett. Gonda Ákos és Artner Róbert állt még dobogóra, a kvalifikáción és az elődöntőben is remeklő Czakó Roland csak hatodikként futott be.

A CrossCar kupában Csuti Kristóf és Csuti Máté vitte el az első két helyet, Horváth Ottó három kvalifikációs és egy elődöntős elsőség után a döntőben csak harmadik lett.

Kulcsár Dániel nyerte a Magyar Kupa értékelést Patu és Hogyor József előtt, az MX5 Kupában pedig Gáspár Csaba nyert, ő is hibátlan hétvégét teljesített.

foto: Kotán Kristóf

Az Astra Kupában pocsékul kezdett Kisharsányi de a Q2-től már minden alkalommal első lett így ő állt a dobogó tetején, mellette Gaál Fecó és Zelenál Olivér örülhetett.

A juniorok közt Kaldenekker Attila csak egyszer botlott – már ha annak lehet nevezni a második kvalifikáción elért második helyet-, különben mindent nyert és első helyen végzett, Kisdoky és Szabó Bence lett a második és harmadik.

foto: Kotán Kristóf

 

Hatalmas balesettel indult a rallycross hétvége Máriapócson

Friss