2024. május 03. 22:40

KezdőlapRXFolytatódik a Kárai-Benyó csata Nyirádon

Folytatódik a Kárai-Benyó csata Nyirádon

-

A szombati két kvalifikáció után döntetlen az állás Kárai Tamás és Benyó Máté között a rallycross ob második versenyhétvégéjén. Vasárnap négy további futamon dől el a győztes kiléte, nagy csata várható.

Bár a Rabócsiringen rendezett szezonnyitóra nem nevezett Kárai Tamás, az könnyen sejthető volt, hogy hiába nyert a címvédő Benyó Máté a csata a két pilóta közt nem marad el ebben az évben sem. Kárai hiába fektet rengeteg energiát a nyirádi világbajnoki futam előkészületeibe és a Nyirád Racing Center továbbfejlesztésébe, a versenyzést sem szorítja háttérbe. Vezetni sem felejetett el, az Audi fejlesztése sem maradt abba, így izgalmas összecsapásra készülhettünk a hétvégéi ob futamon, ahol nem csak ő, hanem Koncseg Zoltán is visszatért a királykategóriában.

A szabadedzéseken Kárai dominált, az elsőn 46.512-es idővel volt a leggyorsabb, a másodikon 46.175-re javított. Benyó harmadik idővel kezdett -Fucik is megelőzte-, aztán viszont 46.348-cal mutatta meg, hogy hiába versenyez a rivális hazai pályán, a Peugeot-val ő sem feltartott kézzel érkezett a Vörös Katlanba.

Az első kvalifikációs futamon pedig egyértelművé tette mindezt. Két külön futamba kerültek, így a többiekkel vívtak a pályán, egymást nem látták. Benyó az öt kört 863 ezredmásodperccel gyorsabban tette meg Kárainál, mögöttük Fucik, Koncseg, Antal, Kotán és Palotás volt a további sorrend.

A második kvalifikáción viszont már összekerültek, és Kárai azonnal revansot vett, több mint két másodperccel volt gyorsabb Benyónál, igaz az ideje hajszálnyival lassabb volt, mint Benyó első kvalifikációs győztes ideje. Az első két felvonás után így döntetlenre áll a csata, mindketten 95 köztes pontot szereztek, mögöttük pedig Koncseg és Fucik áll holtversenyben egyaránt 82 ponttal, mivel a második kvalifikáción Koncseg legyőzte a cseh pilótát.

foto: Kotán Kristóf

Mögöttük sajnos foghíjasak a kategóriák, a következő érdemi verseny az STC-1600 tíz nevezője között volt. Itt Siebel Balázs és Czakó Roland nyerte a két futamot, így ők vezetnek, de Gonda Ákos és Pallag-Bozsák Csaba sincs messze tőlük.

foto: Kotán Kristóf

A CrossCar kupában Csuti Kristóf nyert kétszer, mögötte a két második helyet gyűjtő Bognár Dávid a második, a kétszer harmadik Horváth Ottó pedig értelemszerűen a harmadik helyen várja a zárónap versenyeit.

A Magyar Kupában Szabó Bulcsú vezet két első hellyel, a hibrid Suzukik közt Held Zoltán nyert mindkétszer, az MX5-ben pedig Gáspár Csabát nem tudták legyőzni eddig. Az astrásoknál Kisharsányi dominált szombaton, a Junior Kupában pedig szintén ugyanaz a versenyző nyerte a két kvalifikációt: a swiftesek csatáját Kaldenekker Norbert Attila vezeti.

foto: Kotán Kristóf

 

Friss