back to top
2024. augusztus 24. 06:09

KezdőlapRXÚj helyszínen ér véget a rallycross vb

Új helyszínen ér véget a rallycross vb

-

Kínai dupla fordulóval zárul a 2024-es rallycross-világbajnokság. A négy európai versenyhétvégét követően október második felében Ázsiába utaznak a csapatok az év utolsó két versenyére.

Az év elején még Ausztráliában tervezték a szezonzárót, és arról folytak a tárgyalások, hogy a november végi versenyek előtt beiktatnak egy ázsiai fordulót is, amivel hat helyszínre bővült volna a menetrend. Az auszráliai fordulóra azonban nem kerül sor – ezt most jelentette be a promóter-, helyette visszatérnek Kínába, ahol tavaly novemberben a bajnokság első városi rendezvényével ért véget a felemás 2023-as szezon. Ugyanakkor a kínai helyszín sem ismert még, ami meglehetősen aggasztó.

A most kiadott közlemény szerint Ausztráliába mindenképp el akar jutni a WRX, „a Rallycross Promoter továbbra is szorosan és proaktívan együttműködik az ottani helyi szervezővel annak érdekében, hogy 2025-ben egy eseményt beillesszenek a menetrendbe.”

Bárhogy is alakuljon a szezonzáró, az biztos, hogy július 27-28-án a Nyirád Racing Centerben itt lesz a WRX mezőnye az első magyar rallycross vb-futamon.

Höljes
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss