back to top
2024. szeptember 09. 07:56

KezdőlapRXBenyó Máté gondolatai a dobogó felé menet

Benyó Máté gondolatai a dobogó felé menet

-

Benyó Máté első Eb dobogóját szerezte vasárnap. A Korda Racing versenyzőjét a depóból a dobogóig tartó úton kérdeztük Nyirádon.

„Eszméletlen! Nem elég a tény, hogy végre megtört az egy éve tartó átok, és az elődöntőből végre a tempó alapján, megérdemelten továbbjutottunk, nem elég, hogy életem első Európa-bajnoki dobogóját szereztem egy ilyen erős mezőnyben, de az, hogy ez hazai közönség előtt történt, és ráadásul ismét egy ilyen hullámvölgyes versenyhétvégén, az valami elképesztő. Így még inkább tudom értékelni a sikert. Az egész csapat nagyon-nagyon keményen dolgozott érte. A korábbi versenyeken látszott, hogy mindig ott vagyunk, a tempó alapján az előfutamokban is mindig negyedik-ötödik hely, vagy kis szerencsével a dobogó is meglehet (összesítésben), de mindig volt valami ami miatt nem akarta kiadni. Most pedig pont fordítva volt, az eleje volt egy kicsit balszerencsés, voltak kisebb technikai gondjaink, de nem adtuk fel, és az elődöntő, döntő nagyon jól sikerült és ennek a gyümölcse a pódium” – kezdte Máté, majd azt is elárulta, hogy az utolsó két futamban nem aggódott a korábbi rajtoknál tapasztalt befulladás miatt.

„Rájöttünk, hogy hogyan tudjuk kiküszöbölni. A mérnökünk is nagyon sokat dolgozott az autón, a csapat is elképesztő munkát végzett és mindent nagyon gyorsan tudtak orvosolni, úgyhogy ez egy hatalmas közös siker.”

Az előző mondatokat már több részletben tudta elmondani a pilóta, mert a nagyon lelkes és természetesen a díjkiosztóig kitartó közönség többször is megtapsolta, és a dudákkal, kereplőkkel jelezték, hogy ők is óriási sikernek tartják az Eb harmadik helyet.

Nyirád Benyó Máté
foto: @World / Red Bull Content Pool

Természetesen a döntő legszomorúbb részéről, a Kárai Tamással történő ütközésről is kérdeztük Mátét.

„Nagyon sajnálom, hogy pont mi, a két magyar résztvevő találkoztunk. Annak még csúnyább vége lett volna, ha emiatt mindketten megisszuk a feketelevest. Nekem is nagyon gyors reflexszel kellett mentenem a helyzetet de végül be tudtam hozni harmadikként. Sajnálom Tomit, és sajnálom, hogy összeértünk, de azt gondolom, hogy abszolút versenybaleset volt, mert én voltam a fő íven, és ilyenkor elsősorban nekem van előnyöm.”

Kérdésünk még lett volna, de idő már nem maradt, többen is odaszaladtak és vitték Mátét a dobogóra, hogy átvegye a kupát. Ígérjük, a következő dobogó után folytatjuk az interjút!

Nyirád Benyó Máté
foto: Kotán Kristóf

 

 

 

Friss