back to top
2024. szeptember 12. 14:33

KezdőlapRXHansen nyert Belgiumban, az Eb kategóriákban a magyarok a legjobb háromban

Hansen nyert Belgiumban, az Eb kategóriákban a magyarok a legjobb háromban

-

Timmy Hansen nyerte a belgiumi Mettetben a rallycross világbajnokság ötödik fordulóját. Az Euro RX1-ben Benyó Máté, az Euro RX3-ban Körmöczi Balázs a harmadik helyen várja a vasárnapot.

Timmy Hansen a pole pozícióból, Kevin Hansen a második helyről rajtolt Metteben a WRX döntőben, miután mindketten megnyerték az elődöntő futamukat. A két testvér tökéletesen zárta az íveket a mögöttük jól rajtoló Kristofferson előtt, majd Timmy állt az élre. A fiatalabb Hansen a harmadik körig ügyesen feltartotta a bajnokságot vezető hatszoros világbajnokot, aki ekkor jokerre ment és Veiby elé tért vissza. A következő körben mindkét elektromos Peugeot a jokert választotta. Ahogy várható volt, Kevin a Volkswagenek mellé ért vissza, de most a KMS dolgozott össze. Ők talán kicsit túlságosan is a riválisra figyeltek, emiatt összeértek, és Veibyé lett a második hely, Kristoffersson maradt a harmadik, de Hansen gyötörte, és a címvédőnek egy bal első defekttel is meg kellett küzdenie. Majdnem sikerült a nagy védekezés, ámaz utolsó centimétereken Kevin Hansen kihasználta az elektromos motor erejét és szinte célfotóval előzte a Volkswagent – 29 ezredmásodperc volt a különbség. Timmy Hansen simán nyert, Veiby lett a második.

Mettet Hansen
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az Euro RX1-ben a szokásos menetrend szerint két kvalifikációs futamot rendeztek. A magyarok közül Benyó Máté mindkét versenyén második lett, így Belevskiy és Patrik O’Donovan mögött a haramdik helyen várja a folytatást. A Nyirád után Belgiumba is nevező ifj. Kiss László egy harmadik és egy második hellyel az ötödik, Koncseg Zoltán a hetedik. Mózer Márk is a legjobb tízben van, neki egy győzelem mellett egy ötödik helye van. Kárai Tamás és Mózer Attla nem zárt jó napot, a 14-15. pozícióban vannak, vasárnap igyekezniük kell, hogy elődöntőbe jussanak.

Kárai Belgium
foto: @World / Red Bull Content Pool

A kétkerékhajtású mezőnyben két magyarnak szurkolhattunk, de sajnos a nap végére csak Körmöczi Balázs maradt versenyben, ő egy első és egy második hellyel a harmadik. Kovács Sámuel az első kvalifikációt nem tudta befejezni, majd a Q2-ben egy versenyzőtársa nekicsúszott a gumifalnak, ahonnan visszapattanva a Skoda bal elejébe csapódott. Az autóban olyan károk keletkeztek, hogy Sami sajnos nem tudja folytatni a hétvégét.

Kovács Sámuel
foto: Korda Racing

Friss