2024. április 25. 04:22

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah a Dakar után behúzott egy rally győzelmet is

Al-Attiyah a Dakar után behúzott egy rally győzelmet is

-

Nasser Al-Attiyah ott folytatta a Közel-Kelet rallybajnokság (MERC) szezonnyitóján, az Omán Rallyn, ahol a Dakaron befejezte, nagy fölénnyel nyert.  Így jelenleg két FIA bajnokságot, a tereperally vb-t és a MERC-et is vezeti.

Sébastien Loeb után a Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) 17-szeres győztese és egyben címvédője, Nasser Al-Attiyah sem sokáig várt első versenyére a Dakar után.

A katari versenyző a hétvégén már az Omán Rallyn állt rajthoz a spanyol Alba Sánchez González navigálásával, a Borsos Péter irányításával felkészített Volkswagen Polo GTI R5-tel.

A katari-spanyol páros pedig nem bízott semmit sem a véletlenre, megnyerte az első hét szakaszt, amivel már 8:39,5 előnye volt a cseh Petr Kacirek–Václav Kopácek junior páros által vezetett Škoda Fabia R5 előtt.

Ezt követően Al-Attiyah igyekezett már csak a szakaszokat teljesíteni, így a következő öt gyorsaságin az ománi Hamed Al-Wahaibi volt a leggyorsabb az új-zélandi Tony Sircombe navigálásával ugyancsak Skodával.

Az utolsó szakaszon aztán Nasser Al-Attiyah ismét a leggyorsabb volt, így végül 15:13,8 előnnyel nyerte a szezonnyitót a cseh skodás riválisa előtt.

A harmadik helyen pedig a katari Khalifa Nasser Al-Attiyah és az olasz Giovanni Bernacchini zárt 18:12,1 perc hátránnyal, Ford Fiesta R5-tel.

A verseny legjobb hazai párosa, Haitham Soomar és Wail Al-Shaibani lettek, akik 33:13,5 perc hátránnyal vitték célba Evo VII-es Mitsubishijüket a negyedik helyen.

Hamed Al-Wahaibi végül az első nap hét szakaszából négyen szuperrallyzva a hatodik helyet szerezte meg.

A MERC következő versenyére február 10-12. között Katarban kerül sor, míg a szezon hat versenyt követően szeptember 23-25. között Cipruson zárul.

Az Omán Rally végeredménye

Friss