2024. április 20. 12:32

KezdőlapTEREPRALLYRoss Branch új csapattal folytatja a WRRC-ben

Ross Branch új csapattal folytatja a WRRC-ben

-

Ross Branch a 2022-es Dakart követően a Yamaha csapatától a Hero MotoSports-hoz igazolt, és ezzel folytatja a tereprally vb (WRRC) szereplést, valamint elindul a 2023-as Dakaron.

Ross Branch két éven át a Yamaha Rally Teamet erősítette, azonban a WR450 Rally nyergén kevés sikert tudott aratni.

A botswanai versenyző 2021-ben ugyan megnyerte a Kazahsztán Rallyt, azonban a Yamahával két Dakaron is műszaki hiba miatt nem tudott igazán jól szerepelni.

Ezzel szemben a Hero MotoSports Rally Team csapata hat év alatt ért el arra a szintre, mellyel a 2021-es világkupán dupla dobogós eredményt ért el, majd idén januárban megszerezte első szakaszgyőzelmét Joaquim Rodrigues-zel a Dakaron.

Ross Branch egy rendkívül tehetséges és sokak által kedvelt versenyző, aki első Dakarján, 2019-ben a legjobb újonc lett, 2020-ban pedig privát versenyzőként szakaszgyőzelmet tudott szerezni. 2021-ben már a Yamaha versenyzőjeként megnyerte a Kazahsztán Rallyt, majd a FIM Tereprally Kupában a 10. helyen zárta a szezont.

„Izgatott vagyok, és rendkívül megtisztelő, hogy csatlakozhatok a Hero csapatához, mely megérdemelten kerül a címlapokra – mondta Ross Branch. – Az utóbbi években nyomon követtem a Hero Motorsport fejlődését, és sokszor meglepődtem, hogy ez a fiatal csapat milyen gyorsan érte el a tereprally élmezőnyét.

Úgy érzem, jókor csatlakozok a csapathoz és remélem, mindent meg tudok tenni, hogy nagyszerű eredményeket érjek el. Alig várom, hogy a sportág legjobb és nagyon ígéretes versenyzői mellett motorozzak, akik egyben a barátaim is. Köszönöm a Hero MotoCorp-nak a bizalmat és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a világ legnagyobb motorkerékpár – és robogógyártóját képviselhetem a világ legnehezebb versenyein!”

A 35 éves motoros első versenye az Abu Dhabi Desert Challenge lesz a Hero csapatával márciusban , mely a Dakart követő második futam lesz a WRRC-ben. A futamon Branch mellett Joaquim Rodrigues és Franco Caimi lesz a Hero három indulója.

„Izgatottan várjuk a szezon folytatást azt követően, hogy a Dakaron megszereztük első szakaszgyőzelmünket – mondta Wolfgang Fischer, a Hero MotoSports Team csapatmenedzsere. – Körülbelül hat év alatt komoly szintre emelkedtünk, épp itt az ideje, hogy egy olyan tehetséget köszöntsünk a csapatban, mint Ross Branch. Ross és Franco pár éve már csapattársak voltak, és örülök, hogy ismét azok lesznek.

Hálával és büszkén emlékszem arra, amikor tavaly Ross megállt Sebastian Buhler balesetekor, hogy segítsen neki Abu Dhabiban. Bízom benne, hogy Ross nagy tapasztalata és bajtársiassága nagy lökést fog adni csapatunknak ebben a szezonban és később is. A csapat jelenleg a márciusi Abu Dhabi Desert Challenge versenyre készül. Joaquim Rodrigues és a tavalyi sérüléséből felépült Franco Caimivel méltón képviselheti Ross a csapatot, miközben Sebastian és Santosh még a tavalyi sérülésből épül fel.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss