2024. április 23. 14:19

KezdőlapTEREPRALLYRally Jammel: Kizárólag nőknek

Rally Jammel: Kizárólag nőknek

-

Különleges rally versenyt rendeznek márciusban Szaúd-Arábiában, a Rally Jameel lesz az ország történetének első olyan versenye, melyen kizárólag női résztvevők indulhatnak.

Idén március 16–19-e között először rendezik meg a Rally Jameel tereprally versenyt, Szaúd-Arábiában, amelyen kizárólag női versenyzők indulhatnak.

A verseny azonban nem csak a résztvevőket illetően lesz különleges, ugyanis nem a sebességről, hanem sokkal inkább a navigációról fog szólni, és napi szinten 300–500 kilométert kell teljesíteniük az indulóknak, akik március 1-jéig nevezhetnek. A napi útvonalat csak előző este ismerhetik meg a versenyzők.

A Rally Jameelt az Abdul Latif Jameel Motors és a Bakhashab Motorsport szervezi, és támogatja a Szaúd-Arábiai Autó – és Motorkerékpár Szövetség, valamint az FIA is a Nők a Motorsportban program keretében.

„Nagyon örülünk a nők érdeklődésének a verseny iránt, mert a rendelkezésre álló nevezői helyek fele már elkelt – mondta Abdullah Bakhashab, a rally igazgatója, a Közel-Kelet Rally Bajnokság 1995-ös bajnoka, többszörös rally vb résztvevő. – Biztos vagyok benne, hogy lesznek még olyan versenyzők, akik csak ezután fognak nevezni. Őket arra kérjük, hogy tegyék meg nevezésüket minél előbb, mert már csak kevés hely áll rendelkezésre.”

A versenyre 18 éven felüli, Szaúd-Arábiában elfogadott jogosítvánnyal rendelkező nők nevezhetnek. Minden páros két nőből kell, hogy álljon. A résztvevőknek nincs szükségük speciális felszerelésre, az autókat pedig nem lehet módosítani és összkerék-hajtásúaknak kell lenniük.

A verseny útvonala Hail városából indul, áthalad Al-Qassim városán, majd rejtett ellenőrzőpontokon és kihívásokkal teli útvonalon halad a főváros, Rijád felé. A verseny további részleteit március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon teszik közzé.

Mivel a biztonság a legfontosabb a rendezvényen, így minden résztvevő járművet felszerelnek a legkorszerűbb nyomkövető rendszerrel SOS gombbal, melyet bármilyen veszélyhelyzet esetén használni lehet. A bajba jutottak segítségére egy orvosi helikopter és műszaki segítséget nyújtó csapatok fognak várni. Minden induló járművet előzetesen átvizsgálnak, hogy megfelel-e a verseny követelményeinek.

A Szaúd-Arábiai F1-es versenynek, valamint a Dakarnak köszönhetően az országban egyre nagyobb az érdeklődés a motorsport, különösen a tereprally és hagyományos rally iránt a nők részéről.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:gulfnews.com

Friss