back to top
2024. július 27. 02:34

KezdőlapTEREPRALLYNevezési díj nélkül is lehet indulni az idei Silk Way Rallyn

Nevezési díj nélkül is lehet indulni az idei Silk Way Rallyn

-

Február 15-től lehet nevezni a 2022-es Silk Way Rallyra. Az oroszországi versenyt 2018 után újra Asztrahán és Moszkva között rendezik, ezúttal július 6. és 16. között.

A 2009-ben alapított versenyt 11. alkalommal rendezik meg 2022-ben. Eddig összesen 41 országból 982 csapat vett részt a Silkway-en, az összesen több mint 50000 kilométernyi útvonal 54 város érintett. Az idei Silk Way Asztrahánból indul, majd Groznij, Elista, Volgograd és Voronyezs érintésével jut el a moszkvai célig, amely szokás szerint a Vörös téren lesz. Első alkalommal halad át az útvonal az Észak-Kaukázuson. A versenytáv 4380 kilométer lesz, a szelektívek hossza 2800 kilométer. A szervezésre és a verseny minőségére garancia a két fő szervező: Vladimir Chagin és Luc Alphand.

A 2021-es versenyt Guerlain Chicherit nyerte az autósok közt, a motorosoknál pedig Mattias Walkner. A korábbi győztesek közt ott van Carlos Sainz, Jean-Louis Schlesser, Nasser Al-Attiyah és Cyril Despres is. A magyarok is többször teljesítették a Silk Way Rallyt.

Silk Way 2021
foto: silkwayrally.com

A szervezők szimpatikus módját választottak a résztvevők számának növelésére: nevezési díj kedvezményeket adtak, akár ingyen is el lehet indulni a versenyen! A 30 év alatti versenyzőkből álló csapatoknak és a női csapatoknak nem kell nevezési díjat fizetni. Szintén mentesülnek a nevezési díj alól a G-MOTO CHALLENGE kategória résztvevői.

Silk Way 2021
foto: silkwayrally.com

Az alternatív üzemanyagot használó versenyzők 50 százalékos kedvezményt kapnak. A hűséget is díjazzák, aki legalább két Silk Wayen vett már részt 20, a tavalyi indulók 15 százalék kedvezményt kapnak.

Silk Way 2021
foto: silkwayrally.com

A 2022-es Silk Way Rallyra június 1-ig lehet nevezni. Egy nevező már van, hagyományosan a FIA Cross Country Baja sorozat első fordulójának győztese jogot szerez az indulásra. Idén ez Vladimir Vasilev lett, miután megnyerte a Baja Russiát.

 

Friss