2024. március 29. 07:36

KezdőlapTEREPRALLYNincs szünet a Tereprally-világkupán - kezdődik a Jordan Baja

Nincs szünet a Tereprally-világkupán – kezdődik a Jordan Baja

-

A Baja Russia után máris folytatódik a Tereprally-világkupa, a sorozat második állomása, Jordánia legnagyobb autósport rendezvénye a Jordan Baja február 17-18-án lesz.

A verseny első pillantásra nem túl bonyolult, de annál látványosabb. Három speciálszakasz, köztük az egyik abban a Wadi Rum-ban, ahol olyan hollywoodi szuperprodukciók készültek, mint a Mentőexpedícipó vagy a Star Wars. A látvány tehát garantált. Persze a kihívás sem lesz lebecsülendő, pénteken az első speciál 234 kilométer, a második pedig „csak” 84 kilométer. A szombati napra egy 152 kilométeres szakasszal készültek a szervezők, így a versenyen összesen 471 kilométer speciálszakaszt kell teljesíteni. Mellé 193 kilométer az etap, így összesen 664 kilométer a versenytáv.

A nevezők közt a legnagyobb név Yazeed Al-Rajhi, aki a múlt heti Baja Russia fiaskó után mindenképp nyerni akar, hogy ne kerüljön nagy hátrányba a Világkupán. A nevezési listán ismerős még Miroslav Zapletal, a nálunk is népszerű cseh versenyző azzal az F150-es Forddal áll rajthoz amivel 24. lett az idei Dakaron.

Jordan Baja
foto: jordanrally.com

A Jordan Baja első alkalommal ad otthont a FIM-világkupának. Ebben a kategóriában 15 motoros nevezett, javarészt a régióból érkező versenyzőkkel.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss