back to top
2024. május 08. 06:56

KezdőlapTEREPRALLYMeglepetés a Jordan Baján

Meglepetés a Jordan Baján

-

Saleh Al-Saif, Mohammed Al-Balooshi és Abdulmajeed Al-Khulaifi nyert autó, motor és quad kategóriában a Jordan Baján. Al-Rajhi ismét technikai gondokkal küzdött, Miroslav Zapletal pedig második lett.

Az eső kavarta meg az FIA világkupa második fordulóját. Al-Saif azonban túltette magát az időjáráson, és ő lett az első olyan T3-as prototípus versenyző, aki valaha is megnyerte az FIA Baja sorozat egyik fordulóját. Al-Balooshi pedig sorozatban harmadik motoros győzelmét aratta a Hasimita Királyságban.

Al-Saif és orosz navigátora, Egor Okhotnikov több mint hat perces előnnyel kezdték a második napot a Can-Am Maverick X3-assal, de egy keményen rohamozó Miroslav Zapletal ezt mindössze 2 perc 56,2 másodpercre csökkentette a célig. A kuvaiti Meshari Al-Thefiri pedig a South Racing Can-Am-es csapattársát, Kees Koolent előzte meg így a harmadik helyen végzett és bebiztosította a győzelmet az FIA T4 kategóriában.

„Kiemelkedő eredménnyel zártuk a Jordan Baját, azzal, hogy a Bajákon először nyertünk T3-as versenyautóval. Sok munkába és felkészülésbe került, amit már tavaly elkezdődött” – mondta a győztes Al-Saif.

Yazzed Al-Rajhinak viszont a Russian Baja után ismét nem jött össze a jó eredmény. Az első napon a hajtás hibája miatt veszített sok időt. Hiába remekelt a zárónapon, csak 12. helyen végzett.

„Nagyon jó volt ma. Minden nagyon jól ment. Nehéz volt a navigáció, de Michael (Orr) nagyszerű munkát végzett. Boldogok vagyunk. Jó ritmusunk volt. Remélhetőleg legközelebb jobbak leszünk, de ma sokat tanultunk” – mondta Al-Rajhi.

 

Friss