2024. április 19. 00:19

KezdőlapTEREPRALLYAdu Dhabi Desert Challenge: jön a Tereprally-vb második fordulója

Adu Dhabi Desert Challenge: jön a Tereprally-vb második fordulója

-

Hat héttel a Dakar után folytatódik a Tereprally-világbajnokság. A 31. Adu Dhabi Desert Challenge-en ott lesz a vb elitje, és újra összecsap Nasser Al-Attiyah és Sebastien Loeb.

Nasser Al-Attiyah nemcsak a tereprally-vb-t vezeti, hanem címvédőként tér vissza Abu Dhabiba. 2021-ben ő nyert itt Toyotával. Előtte a világjárvány miatt nem tartották meg a versenyt, 2019-ben viszont Peterhansel lett az első. Al-Attiyah háromszor nyert a versenyen, de mégsem ő a rekorder. Jean-Louis Schlesser öt alkalommal állt a dobogó tetején, ám a király itt is Stephane Peterhansel, aki 2019-ben már hatodjára lett első.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: abudhabidesertchallenge.com

A világbajnokságon a Dakar után egyetlen pont a különbség Al-Attiyah és Loeb között, a katari 85 ponttal vezet. A harmadik az a Yazeed Al-Rajhi, akinek az utolsó két versenye finoman szólva sem sikerült jól.

A motorosoknál Mattias Walkner a címvédő, előtte Sam Sunderland nyert 2019-ben Abu Dhabiban. A világbajnokságon Sunderland 38 ponttal áll az élen. A második Quintanillának 30, a harmadik Walknernek 24 pontja van.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: abudhabidesertchallenge.com

A 31. Abu Dhabi Desert Challenge pénteken a gépátvétellel kezdődik. A szombati rajtceremóniát törölték, így arra a napra csak a motorosok és a quadosok kvalifikációja maradt. Vasárnap 265 kilométer speciálszakasszal kezdődik a valódi verseny. Hétfőn 318, kedden 290 kilométer vár a versenyzőkre. Szerdán 252 kilométert kell teljesíteni, majd március 10-én, csütörtökön egy 217 kilométeres szakasszal fejeződik be a vb második fordulója. Az össztáv 1341 kilométer speciálszakasz lesz, a verseny teljes távja 1932 kilométer.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss