2024. április 26. 18:41

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah visszafordult az első szakaszon 

Al-Attiyah visszafordult az első szakaszon 

-

Nem indul jól a katari toyotás, Nasser Al-Attiyah versenye az Abu Dhabi Desert Challengen, miután már az első szakasz elején bajba került.  

A katari Nasser Al-Attiyah a Dakaron végig vezetve szerezte meg negyedik sikerét, amivel 1 pont előnyre is szert tett a Tereprally Világbajnokságon Sébastien Loeb előtt. 

Tegnap megkezdődött a W2RC második futama, az Abu Dhabi Desert Challenge, melyen a motorosok már szombaton teljesítettek egy 2 kilométeres szakaszt, az autósok azonban csak vasárnap kezdték a versenyt. 

A 262 kilométeres speciál szakaszt azonban nem jól kezdte Nasser Al-Attiyah, a toyotás katari versenyző autójának kereke már az első 40 kilométer után megsérült, és emiatt visszakellett fordulnia a rajthoz. 

40 km után az audis francia Stéphane Peterhansel vezet az autós mezőnyben, akit másfél perccel a toyotás szaúdi Yazeed Al-Rajhi, további 18 másodperc hátránnyal pedig a kilencszeres rally világbajnok, francia Sébastien Loeb követ a Prodrive autójával a 11 fős mezőnyben. 

A motorosok 40 fős mezőnyében 120 km-t tettek már meg, a leggyorsabb Michael Docherty Husqvarnával, aki 58 másodperccel előzi meg a W2RC értékelés leggyorsabb versenyzőjét, az idei Dakart nyerő GasGas versenyzőt, Sam Sunderlandet. A harmadik időt 120 km-nél a botswanai Ross Branch motorozta 59 másodperc hátránnyal. 

Az Abu Dhabi Desert Challenge március 10-ig tart. 

Friss