2024. március 28. 14:40

KezdőlapTEREPRALLYBejött a papírforma az Abu Dhabi Desert Challenge harmadik szakaszán

Bejött a papírforma az Abu Dhabi Desert Challenge harmadik szakaszán

-

Nasser Al-Attiyah nyerte a harmadik speciálszakaszt Abu Dhabiban, a motorosoknál pedig Mathias Walkner volt a leggyorsabb.

255 kilométer volt a keddi versenytáv az Abu Dhabi Desert Challenge-en, és ez akár kevésnek is mondható, ha felületesen ítélünk. Ha viszont megkérdezünk egy motorost, rögtön másképp látjuk, hiszen ez nekik a második maratoni nap volt, így pedig már elég kemény menetnek számított. Ráadásul meglepően vékony itinert kaptak reggel a versenyzők, ami azt jelentette, hogy a navigáció terén is a szokásosnál nehezebb volt a feladatuk.

Matthias Walknernek ment legjobban ezen a napon. Az osztrák a 69. kilométernél megelőzte Sam Sunderlandet és utána már nem is engedte át az első helyet, és 49 másodperces előnnyel nyert. A harmadik helyen az amerikai Skyler Hawks már 2 perc feletti hátránnyal ért célba.

A motoros összetett újra változott, mivel Benavides több mint 12 percet veszített. Most Sunderland vezet, az előny 4 perc 4 másodperc Quintanilla előtt. A harmadik Walkner 4’36”-re van, Benavides pedig több mint 5 perces különbséggel a negyedik.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Az autósoknál Nasser Al-Attiyah újra rajt-cél győzelmet aratott. Loeb lett a második 5 perc 16 másodperces különbséggel. Stephane Peterhansel pár másodperccel Loeb mögött ért célba. A negyedik Prokop 20 perc feletti hátránya mutatja, hogy hiába jó versenyző a cseh, azért a sztárok (a csúcstechnikájukkal) más dimenzióban autóznak a sivatagban.

Keddre is jutott egy komoly kiesés. Yazeed Al-Rajhinak megint nincs szerencséje. A 206. kilométernél állt meg, és sokáig nem mozdult, pedig a negyedik helyen volt. Az még nem derült ki, hogy milyen időbüntetéssel folytathatja.

Az autós összetettben Peterhansel már több mint fél órával vezet Prokop előtt. Loeb a negyedik, most 50 percre van Przygonskitól. Nasser AL-Attiyah pedig a hetedik, továbbra is 20 óra felett van a hátránya.

Az LW Protoban a két Red Bull Junior nyert, Seth Quintero több mint 3 perccel volt gyorsabb a csapattárs Christina Gutierreznél. Az összetettben továbbra is Francisco Lopez Contardo vezet, de előnye 1 perc 12 másodpercre olvadt Gutierrez előtt.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss