2024. április 25. 22:08

KezdőlapTEREPRALLYA motorosoknál hatalmas a csata Abu Dhabiban, az autósoknál Petehansel újabb rekordhoz...

A motorosoknál hatalmas a csata Abu Dhabiban, az autósoknál Petehansel újabb rekordhoz közelít

-

Nasser Al-Attiyah, Sebastien Loeb, Yazeed Al-Rajhi lett az első három sorrendje az Abu Dhabi Desert Challenge negyedik szakaszán. A motorosoknál Luciano Benavides nyert, összetettben két percen belül van az első három helyezett.

243 kilométer speciálszakasz jutott szerdára a versenyzőknek, egyenlő arányban homokkal és dűnékkel, és a táv hat százalékán sóstóval.

Lucio Benavides volt a nap hőse, végig vezetve nyerte a szakaszt. Annyira könnyű dolga azért nem volt, Toby Price ott lihegett a nyakában. A célban 32 másodperc lett köztük a különbség. A harmadik Quintanilla sem volt messze tőlük, kicsivel egy perc feletti hátránnyal ért célba. Sam Sunderland ismét nem volt gyors, csak kilencedik lett. Kérdés, hogy ebben mennyi volt a taktika, mert így jó rajtpozícióval kezdheti meg az utolsó napot. Az összettben is az élen maradt Sunderland, de az előnye csak 23 másodperc a második Quintanilla és 1 perc 42 másodperc a harmadik Price előtt. Izgalmas zárónap lesz!

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Az autósoknál ez sajnos nem várható. Emiatt az audisok nyilván nem sajnálkoznak, hiszen Petehansel előnye továbbra is több mint fél óra, így kényelmesen, tartalékolva autózhat hetedik Au Dhabi Desert Challenge győzelme felé.

A szerda nyertese újra Nasser Al-Attiyah volt, három perccel verte Sebastien Loeb-öt. Yazeed Al-Rajhi ért be harmadiknak, az autóra vigyázó Peterhansel pedig negyedik lett. Összetettben Loebnek van halovány esélye megnyerni a vb értékelést, de ehhez 35 percet kellene hoznia Jakub Przygonskin. (Peterhansel és Prokop nem nevezett a vb-re.)

Az LW Proto kategóriában Francisco Lopez Contardo magabiztosan, hét perces előnnyel nyert Christina Gutierrez előtt. Ezzel a chilei összetettben is nagyot javított, kilenc perces előnnyel várja a zárónapot.

Szokás szerint megint volt egy nagy vesztes. Ezúttal Seth Quintero került bajba A 75. kilométernél még vezetett, a 154.-nél még második volt, majd egy kilométerrel az ellenörző pont után jó ideig vesztegelt, és végül egy óra feletti hátránnyal ért a célba. Ezzel elszálltak győzelmi esélyei, a harmadik helyet tarthatja meg az utolsó napon.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

Friss