2024. április 20. 09:21

KezdőlapTEREPRALLYTörölték a Tereprally-vb következő versenyét

Törölték a Tereprally-vb következő versenyét

-

A Tereprally-világbajnokság harmadik futama a Kazahsztán Rally lett volna április végén, de a szervezők úgy döntöttek, hogy az idei futamot nem rendezik meg.

„A jelenlegi nemzetközi helyzet arra kényszerítette a Kazahsztán Rally szervezőjét, hogy az FIA & FIM Rally-Raid világbajnokság (W2RC) harmadik fordulóját törölje. Ennek eredményeként a következő W2RC fordulóra június 7. és 12. között kerül sor a spanyolországi Andalucía Rallyn, majd ezt követi a marokkói Rallye du Maroc 2022. október 7. és 12. között. Erre a helyzetre tekintettel a szakág minden érintettje – az FIA, a FIM, a csapatok és a W2RC promótere, az ASO – most közösen fontolgatja a lehetséges cserelehetőségeket, hogy a szezon végén egy ötödik, egyben utolsó fordulót rendezzenek. A Kazahsztán Rally teljes mértékben visszakerül a 2023-as naptárba” – írja a világbajnokság honlapja.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A döntés nem csak a vb résztvevőit érinti érzékenyen, hanem például az Audit is. Ők a világbajnoki futamokat tesztelésre használták volna, és ezek a tesztek szükségesek az RS Q e-tron fejlesztéséhez. Az adatok hiányában át kell tervezniük a programot, ahol Sainz és Ekström is versenyzési lehetőséget kapott volna a jövő évi Dakar előtt.

A Tereprally-világbajnokság résztvevőknek is nehézséget okoz a döntés. A bajnokság nagyon szoros, Loeb egyetlen ponttal vezet Al-Attiyah előtt, nekik is gondot okozhat, hogy az éves programba beiktassák azt az ötödik fordulót amelyről még semmit sem tudni.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss