2024. április 18. 00:39

KezdőlapTEREPRALLYÖtvenhárom jármű a Riverside Baján

Ötvenhárom jármű a Riverside Baján

-

Április 1-én elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság 2022-es szezonnyitó viadala, a Riverside Baja. A végleges nevezési lista alapján – 53 jármű lesz ott a rajtnál – szép számú mezőny vág neki a majd 232 kilométeres versengésnek. Garamvölgyi Zoltán főrendező elmondta, külön öröm a számára, hogy a tavaly, újoncként a Challenge Kupában indult négy versenyző idén már a legjobbak között indul.

A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Nos, úgy tűnik, hogy az idei hetedik versenyen nem fog nyomot hagyni az időjárás, igaz, az érkező hidegfront miatt hűvösebb időre számíthatnak a résztvevők.

Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője elárulta, amikor kiderült, hogy az ugyanerre az időpontra szervezett lengyel bajnoki idénynyitó miatt a lengyel versenyzők ezúttal távol maradnak, nem hitte volna, hogy ennek ellenére ilyen nagy létszámban neveznek majd a viadalra.  Összesen hét országból – lengyel, cseh, szlovák, román, szerb, osztrák és magyar versenyzők – 53 jármű nevezett a 2022-es Riverside Bajára.

Riverside Baja
Fotó: Pataky Péter

Ráadásul ezúttal a négy kategóriában – autó, side by side, motor és quad – hosszú idő után először lesznek többségben a motorosok és a quadosok. Ezúttal is ott lesz a rajtnál az a Miroslav Zapletal, aki tavaly az összetett magyar bajnoki címet is megszerezte, illetve összecsap egymással a hazai kamionversenyzés két legjobbja, Kovács Miklós és Fazekas Károly. A verseny távja 231,84 kilométer – pénteken két szakasz, összesen 26,84 kilométer, míg szombaton egyszer 4, majd négyszer 50 kilométer vár mindenkire.

„Ami számomra a legörvendetesebb, hogy a tavaly elkezdett munkánk gyümölcse beérni látszik azzal, hogy újabb újoncok indulnak a versenyen, így idén is megrendezésre kerül számukra a Challenge Kupa. A tavaly ott indult párosok közül négyen már a rendes, profi mezőnyben indulnak, azaz elmondható, ismét bővült a tereprallyesok nagy családja” – közölte Garamvölgyi Zoltán.

A nevezési lista itt elérhető.

Riverside Baja
Fotó: Pataky Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss