2024. március 28. 19:52

KezdőlapTEREPRALLYMiroslav Zapletal nyerte a Riverside Baját

Miroslav Zapletal nyerte a Riverside Baját

-

Miroslav Zapletal és Marek Sykora ért elsőként célba a Riverside Baján a Hummer H3 EVO-val. A motorosoknál Bodor Róbert, a quad kategóriában Balogh László lett az első. 

A Tereprally Ob első futamán 2 óra 6 perc kellett a Miroslav Zapletal – Marek Sykora párosnak a 227 kilométeres versenytáv teljesítéséhez, ezzel sorozatban negyedik alkalommal is megnyerték a Riverside Baját. A csata szinte az utolsó pillanatig tartott, hiszen a címvédők nem kezdtek jól. Az első öt szakasz után a versenyt Csucsuék vezették, azonban egy váltókar hiba tönkretette a versenyüket. Zapletalék az élre álltak ám a Kéry Szilveszter, Bartha Barbara páros hatalmas tempóban érkezett mögöttük. Végül a rutin győzött és Zapletalék több mint négy perces előnnyel nyertek. Az elképesztő hajrát produkáló Molnár Balázs és Gabriella végzett a második helyen, akik ezzel megnyerték a T4 kategóriát. Mögöttük a harmadik helyet kaparintotta meg a végső győzelemért az utolsó szakaszig versenyben lévő Kéry Szilveszter, Bartha Barbara kettős, akik defektet kaptak az utolsó, mindent eldöntő 50 kilométeren.

Riverside Baja
foto: Riverside Baja/Pataky Péter, Báles László

A motorosknál a szlovák Bodor Róbert megőrzött 1:17.9-et az előnyéből ezzel a tavalyi bajnok megnyerte az idei szezonnyitót is. Mögötte a végig nagyon megbízhatóan versenyző Kárpáti Péter végzett a második helyen, míg az utolsó szakaszt megnyerő szlovák Martin Landl lett a harmadik.

A quadosok között is a tavalyi bajnok, Balogh László győzött a mezőny egyetlen női versenyzője, a cseh Kristyna Vanková előtt, míg a harmadik helyen Kardos Norbert ért célba.
Riverside Baja
foto: Riverside Baja/Pataky Péter, Báles László

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss