2024. március 28. 20:44

KezdőlapTEREPRALLYDakar részvételt lehet nyerni az Andalúzia Rallyn

Dakar részvételt lehet nyerni az Andalúzia Rallyn

-

A Tereprally Vb következő fordulóján a Road to Dakar Challenge keretében egy autós és egy motoros egység is hazavihet a trófea mellé egy jegyet a 2023-as Dakarra.

A lehetőség kizárólag olyan amatőrök számára adott, akik még sosem versenyeztek a  Dakaron. A nyeremény értéke sem kicsi, az idei Dakarra ez az autósoknál 25.000, a motorsoknál 15.000 eurót jelentett.

Az autósok esetén a T4 kategória résztvevői indulhatnak a Road to Dakar Challenge-en. A feladat egyszerű: nyerni kell. A kategória legjobbja (amennyiben még nem indult a Dakaron) 2023-ban ingyenesen indulhat a versenyen.

A motorosoknál kétlépcsős a folyamat. A Rally2 kategóriában az Andalucia Rally győztese a Marokkó Rallyra nyer egy ingyenes indulási lehetőséget. A Dakar részvételhez a két verseny összesített eredménye számít, tehát aki nem nyer a spanyolországi futamon, az egy jó marokkói szerepléssel még megkaphatja a Dakar indulást. Persze fordítva is igaz mindez, aki nyer Andalúziában, annak Marokkóban is jól kell teljesítenie.

A Kazahsztán Rally törlése miatt a Tereprally Vb követekező állomása az Andalúzia Rally lesz június 7. és 12. között. A versenyre már lehet nevezni.

Nasser Al-Attiyah, Toyota Gazoo Racing, Dakar Rally, rallycafé.hu
Fotó: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss