2024. április 25. 04:24

KezdőlapTEREPRALLYJaj, mi lesz!? Mazepin tereprallyzik

Jaj, mi lesz!? Mazepin tereprallyzik

-

Az orosz Nikita Mazepin nem hagy fel versenyzői karrierjével annak ellenére sem, hogy Oroszország ukrajnai inváziója miatt el kellett hagynia a Forma–1-et. A fiatal versenyző tereprallyban próbál szerencsét. 

Nikita Mazepin javában készült a Forma–1-es idényre, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, és az orosz versenyzővel és a Haas csapatot támogató édesapjával (Uralkali) szerződést bontott az amerikai csapat. 

“Minden rendben lenne, ha nem történt volna meg az invázió – mondta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – Mindent megtettünk, hogy működjön a dolog, de amikor láttuk az invázió képeit, melyeken ártatlan embereket bombáztak orosz csapatok, megértettük, hogy ez nem fog sikerülni.” 

A 23 éves Nikita Mazepin szerdán nyilatkozott az orosz Ria Novosztyi hírügynökségnek karrierjével kapcsolatban. 

“A karrierem jelenleg szünetel – mondta az orosz versenyző. – 18 éve foglalkozom motorsporttal, és nem fogom ilyen könnyen abbahagyni. Igyekszem formában tartani magam és bízok benne, hogy egyszer még vissza tudok kerülni a Forma–1-be. Ha ez nem sikerülne, akkor más autósport felé indulok el. Érdekel a sivatagi versenyzés is. Szóba jöhet a Dakar és a Silk Way Rally is.” 

Amíg nem tud újra versenyezni, addig Mazepin egy alapítványt működtet, ami a háború miatt hozott szankciók által sújtott orosz versenyzőknek nyújt támogatást. 

“Az életem egy hónap alatt drámain megváltozott – mondta Mazepin. – Még sok hónap van az évben, ami idő alatt még sok dolog történhet. Szeretném mindenképpen folytatni a karrierem. Hiszem, hogy minden rossz és jó egyszer véget ér, és a jelenlegi rossz helyzetnek is egyszer vége lesz. Bízom benne, hogy valamikor visszajuthatok a Forma–1-be.” 

Forrás:grandpx.news

Friss