2024. április 26. 20:52

KezdőlapTEREPRALLYSainz megautóztatta Danilo Petruccit

Sainz megautóztatta Danilo Petruccit

-

Az Audi és a Ducati Szardínián rendezett egy médiaeseményt, ahol a szerencsés újságírók is vezethették az Audi RS Q e-tron-t és a Ducati új DesertX névre keresztelt motorkerékpárját. A rendezvényen Danilo Petrucci is kipróbálta Carlos Sainz Dakar versenyautóját.

„Valóra vált egy  álmom, mert már gyerekként Carlos Sainz rajongója voltam. Nem lehet leírni, milyen érzés a pilótafülkében. Nem számítottam arra, hogy az RS Q e-tron ilyen gyors terepen. Technológiája utat mutat az autók jövője felé” – mondta Petrucci. A korábbi Moto GP versenyző testközelből is láthatta Sainzékat az idei Dakaron, mert a TECH 3 KTM Factory Racing színeiben ő is ott volt az indulók között. A második napon történt műszaki hiba miatt hatalmas időbüntetéssel tudta csak befejezni a Dakart, igaz az ötödik szakaszon már nyerni is tudott. Végül a motorosok közt 90. lett. 

Audi Ducati
foto: Audi Motorsport

Carlos Sainz pontosan kétszer annyi szakaszt nyert, mint Petrucci. Lucas Cruz navigátorral a 3. és a 11. napon értek elsőként célba, végül a 12. helyen zárták az idei Dakart.

„Amit az Audi elért ezzel a koncepcióval, az műszakilag egyedülálló, és valódi előny nekünk versenyzőknek. A szardíniai esemény nagyszerű volt az elektromos hajtás előnyeinek bemutatására. Az összes médium képviselőjét lenyűgözte” – nyilatkozta Sainz.

Arról viszont nincs hír, hogy a matador kipróbálta e az RS Q e-tron színeire festett Ducati DesertX-et.

Audi Ducati
foto: Audi Motorspor
Forrás:Audi

Friss