2024. április 25. 13:48

KezdőlapTEREPRALLYMajdnem 50 induló lesz a Baja Satu Mare tereprally versenyen

Majdnem 50 induló lesz a Baja Satu Mare tereprally versenyen

-

Június 9-11-ig közös magyar-román tereprallye bajnoki futamot rendeznek nagykárolyi központtal, a versenyre 49 induló adta le nevezését.

A verseny távja 340,5 kilométer lesz, ennek 70 százaléka homokos, míg a maradék 30 százaléka murvás és földes utakon zajlik. Összesen hét szakaszt teljesítenek a versenyzők – a prológgal együtt három pénteken és négy szombaton –, de újításként a pénteki napon, zárásként egy kétszer 3 kilométeres rallye-showt kell kötelezően teljesíteni mindenkinek a városon belül.

A nevezők közt ott van a magyar élmezőny, ami nem véletlen, hiszen dupla pontot lehet gyűjteni a hétvégén.

A nevezési lista élnén a három amerikai autóval induló cseh vitéz szerepel. Miroslav Zapletal Hummerrel, Zdenek Porizek és Frantisek Brutovsky pedig Ford F150-nel csap össze Lukács Kornéllal, vagyis Csucsuval, aki Mesterházi Márk navígátorral az idei évre épített Toyota Hilux-szal száll harcba. A román bajnokságból Emil nestor egy Dacia Dusterrel, Mihai Leonte pedig egy Bowlerrel indul a T1-ben.

A T4-ben Molnár Balázs és Molnár Gabriella, Kéry Szilveszter és Bartha Barbara, valamint Gyimóti Péter és Horváth Mira is Can-Am Maverick X3-mal indul, de ebben a kategóriában nagyon sokan indulnak, így itt nagy küzdelem várható.

A motorosok közt a magyarokat Horváth Lajos, Kárpáti Péter, Hodola Richard, Majer Viktor és Dervadelin Tamás képviseli. Szlovák licensszel indul Bodor Róbert és Martin Dobis is. A különc ebben a mezőnyben Bodor lesz, aki Yamahával indul a KTM-ek ellen.

A quadosok közt Juraj Varga többek közt Balogh Lászlóval és Kanyó Bencével küzd meg az elsőségért.

Lukács Kornél
foto: Csucsu

Friss