2024. április 19. 15:38

KezdőlapTEREPRALLYNem borult a papírforma, a favoritok nyertek a Baja Satu-Marén

Nem borult a papírforma, a favoritok nyertek a Baja Satu-Marén

-

A címvédő Molnár Balázs és Molnár Gabriella nyerte a 2022-es Baja Satu Marét, az abszolút győzelmük egyben a T4 kategória első helyét is jelentette. A motorosoknál Bodor Richárd, a quadosoknál Juraj Varga lett az első.

Molnár Balázs és Molnár Gabriella már vasárnap reggel átvette az első helyet, majd a négy szakaszból hármat megnyertek, ezzel 14:04.1 perces előnnyel nyertek a végén egy ötperces időbüntetést is összeszedő Garamvölgyi Zoltán – Takács Antal duó előtt, akiknek új Garillája jól vizsgázott a versenyen. Mögöttük a Mészáros Lőrinc – Pál Erik Márk páros következett, akik kiegyensúlyozott teljesítménnyel értek oda a legjobb háromba, a másodiktól 14,8 másodperccel lemaradva.

Az autósknál is a vasárnapi első szakasz volt a vízválasztó, a szombaton még vezető Csucsuék visszaestek a harmadik helyre és hiába próbáltak támadni MiroslavZapletal volt annyira rutinos, hogy magabiztosan nyerte a kategóriát. Zapletal és navigátora Marek Sykora abszolút második, Csucsu és Mesterházi Márk abszolút harmadik lett.

Baja Satu Mare
foto: Csucsu

A motorosoknál a tavalyi bajnok, szlovák színekben versenyző Bodor Richárd nyerte a 2022-es Baja Satu Marét, míg a második helyen Kárpáti Péter végzett, aki végül 3:30.7 perces hátránnyal zárt riválisa mögött. Egész nap hatalmasat csatáztak, egymást váltották az élen, most Bodornak jött ki jobban a lépés. A harmadik helyet megtartotta Majer Viktor, ő már több mint 30 percet kapott a győztestől.

Baja Satu Mare
foto: Baja Satu Mare/Pataky Péter

A quadosok között is komoly csata dúlt. Végül a szlovák Juraj Varga győzött, aki 3:16.8 percet vert rá az időbüntetést is kapó tavalyi bajnok Balog Lászlóra. A harmadik helyen Kardos Norbert végzett, a hátránya az elsőhöz képest 12:07.1 perc a győzteshez képest.

Baja Satu Mare
foto: Baja Satu Mare/Pataky Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss