2024. április 19. 13:41

KezdőlapTEREPRALLYSainz, Peterhansel, Ekström - az Audi mindenkit elvisz Marokkóba

Sainz, Peterhansel, Ekström – az Audi mindenkit elvisz Marokkóba

-

A pályán is megkezdi a felkészülést a Dakarra az Audi. A továbbfejlesztett Audi RS Q e-tron E2-vel a Marokkó Rallyn indulnak.

Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger és Carlos Sainz/Lucas Cruz a három versenyzőpáros akik ott lesznek október 1-én a Marokkó Rally rajtjánál.

Az új autóval már teljesítettek egy kilencnapos tesztet Marokkóban, majd elkészült az első három éles versenyautó is amelyeket bevetnek a versenyen.

„Egy fontos fejlesztési fázis után visszaváltunk verseny üzemmódba” – mondja Rolf Michl, az Audi Motorsport vezetője. „Minden csapattag nagyon jól tudja, hogy egyetlen teszt sem helyettesítheti a versenyt. Marokkó az első próbánk az új autóval, és egyben felkészülés a Dakarra is.

Audi Marokkó
foto: Audi Motorsport

Október első hetében a csapatok 1583 kilométert tesznek meg hat gyorsasági szakaszon a Marokkó Rallyn, a start és a cél Agadirban lesz. A teljes táv az összekötő szakaszokkal együtt 2319 kilométer.

„Egyértelmű célunk van” – mondta Uwe Breuling, az Audi Sport járműüzemeltetési vezetője. „Ezúttal nem az egyéni eredményekről van szó, hanem arról, hogy minél több kilométert kell megtenni kudarcok nélkül. Fontos számunkra, hogy alaposan felkészítsük az embert és a gépet a Dakarra.

A Marokkó Rally idén első alkalommal lesz az ország délnyugati részén, így a terep mindenki számára újdonságot jelent.

„A korábbi tapasztalataim ezért nem sokat használnak ebben az évben” – mondja Stéphane Peterhansel, aki 2004-ben, 2009-ben és 2010-ben is nyert. „Alapvetően ez a rally továbbra is az ideális felkészülés a Dakarra. A dűnék, a homokos nyomok, a köves talajú kis hegyek, és a gyors pályák a szilárd talajon pontosan azt a változatosságot adják, amellyel jövő januárban is találkozunk.”

Audi Marokkó
Stéphane Peterhansel – foto: Audi Motorsport

Peterhansel navigátora Edouard Boulanger tudja, hogy nehéz feladat vár rá. „Most annyi turista és utazásszervező van a régióban, hogy a homokban levő nyomok félrevezetőek. Nem bízhatsz semmiben, mert akár tíz méterrel távolabb egy párhuzamos nyomvonal is megtévesztő lehet. Szóval nagyon keményen kell koncentrálnunk a navigációra, ami sokkal nehezebb, mint legutóbb Abu-Dhabiban, amikor megnyertük az első versenyünket.

Audi Marokkó
Audi RS Q e-tron E2 – foto: Audi Motorsport

Carlos Sainz, 2016-ban második volt Marokkóban, és ő is a Dakar Rallyhoz való szoros kötődést hangsúlyozza: „A tesztjeink során igyekeztünk még jobban kihasználni az autót. Hamarosan meglátjuk, milyen jól dolgoztunk. Az a fontos, hogy ezután semmit ne kelljen változtatnunk a Dakar Rallyra. Ez azt jelenti, hogy sokkal nyugodtabban készülhetünk, mint egy évvel ezelőtt.” 

„Idén rendszeresen részt vettem pályaversenyeken, de a sivatagban ez az első ralim a januári Dakar óta” – mondja Mattias Ekström. „A marokkói terep a szaúd-arábiaira emlékeztet, annak ellenére, hogy jövő januárban lényegesen több szakaszon kell átmennünk a dűnéken.”

Audi Marokkó
Audi RS Q e-tron E2 – foto: Audi Motorsport

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss