2024. április 25. 12:38

KezdőlapTEREPRALLYLoeb feltámadt, Sainz a megengedett sebesség duplájával hajtott

Loeb feltámadt, Sainz a megengedett sebesség duplájával hajtott

-

Sebastien Loeb nyerte a Dakar nyolcadik szakaszát az autós mezőnyben, ezzel második idei szakaszgyőzelmét szerezte. A második helyen Nasser Al-Attiyah végzett, Carlos Sainz pedig büntetés miatt esett vissza a harmadik helyre.

Tisztázzuk is gyorsan a clickbait címet: Carlos Sainz a speciálszakasz azon részén ahol 30 km/h a megengedett sebesség 40 km/h-val túllépte azt, és ezért kapott komolynak számító 5 perces büntetést. Tegyük hozzá, teljesen jogosan, ugyanis a Dakaron nagyon komolyan veszik a sebességtúllépéseket. Sainz ezzel elveszítette a szakaszgyőzelmet, de annak nagyon örült, hogy a csapatot sújtó balszerencsesorozat után végre jó napja volt és élvezhette a versenyzést. A továbbiakban is ez a cél, no meg az, hogy a napi eredményekkel világbajnoki pontokat gyűjtsön.

Ezt tette Sebastien Loeb is. Idei második sikeréért fontos vb pontokat kap, de a végső győzelem elérhetetlen már számára.

Nasser Al-Attiyah megfontoltan versenyez, hiszen félig a zsebében az idei győzelem, igaz a Dakaron ez az utolsó kilométeren is elúszhat. A katari mindenesetre optimistán várja a jövő hetet amikor olyan pályán versenyezhet, amit saját bevallása szerint is úgy ismer mint a tenyerét.

„Ma nem volt defektünk. Ügyeltünk arra, hogy elkerüljük őket, amíg elértünk a homokos, dűnés részekig a végén, ahol támadni tudtunk. A harmadik hely rendben van, nagyon boldog vagyok. A kemény munkánk a verseny elején kifizetődő volt. Most minden nap meg kell próbálnunk a legjobb háromban lenni, hogy minél több pontot szerezzünk a bajnokságban. Jövő héten otthon leszek a dűnéken. Rengeteg dűne lesz, de óvatosan kell versenyeznünk és csak az adott napra koncentrálni” – mondta Al-Attiyah.

A Toyota egy élversenyzőjének ma nehéz napja volt, Giniel De Villiers fél órát veszített és ezzel visszaesett az ötödik helyre az összetettben. A Toyota fölény viszont még imponáló, a harmadik Moraes is fél órával van a negyedik Loeb előtt.

AL-Attiyah
Nasser Al-Attiyah – foto: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

A nyolcadik nap eredménye: 1. Loeb 3:34:24, 2. Al-Attiyah +2:11, 3. Sainz +3:31, 4. Lategan +4:53, 5. Przygonski +10:19, 6. Cicherit +10:21

A Dakar állása a pihenőnap előtt: 1 Al-Attyiah 31:02:58, 2. Lategan +1:03:46, 3. Moraes +1:20:22, 4. Loeb +1:52:06, 5. De Villiers +2:04:20, 6. Dumas +2:27:11

 

Friss