2024. március 28. 21:59

KezdőlapTEREPRALLYLoeb harmadszor nyert, Sainz felborult és kiesett

Loeb harmadszor nyert, Sainz felborult és kiesett

-

Sebastien Loeb harmadik szakaszgyőzelmét érte el a Dakar kilencedik napján. Mögötte két Prodrive Hunter ért célba Vaidotas Zala és Guerlain Cicherit sorrendben.

Loeb hatalmas lendülettel ment végig a 358 kilométeres speciálon, mindössze a harmadik ellenörzőponton került a második helyre amikor eltévedt és hét percet veszített, a többi pontnál már magabiztosan vezetett. A francia ezzel a sikerrel már csak 21 percre van az összetett második helytől. A többi Prodrive Hunter is nagyszerűen szerepelt, a litván Vaidotas Zala lett a második, Cicherit pedig Ekströmmel csatázva harmadik.

„Jó volt ma vezetni. Néhol kicsit eltévedtünk, néhány, szerintem nagyon bonyolult útvonalponton. A motorok nyomai rosszak voltak, ezért meg kellett fordulnunk és megkeresni őket. De szerintem a többieknek is bonyolult volt, mert Guerlan Chicherit egyforma idővel érkezett velem arra a helyre, majd hátrébb végzett. Jó színpadunk volt. Öt-hét percet veszítettünk a navigációval, de szerintem nehéz volt, sokkal többet is veszíthettünk volna” – mondta a célban Loeb.

Carlos Sainz – foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Carlos Sainz csak hat kilométerig jutott. Egy viszonylag kicsi, de meredek dűnén ment át nagy sebességgel, ám az Audi az orrára érkezett és felborult. Sainz először folytatni akarta, de a jobb oldala annyira fájt, hogy fel kellett adnia a versenyt. Helikopterrel a rijádi kórházba szállították további megfigyelésre. Az Audinak ezzel már csak egy autója maradt, Mattias Ekström negyedik helye jelentett vigaszt a csalódott csapatnak.

A Toyotának sem volt jó napja. Henk Lategannak akadt gondja a váltóval és szerelt 40 percet a 18. kilométernél, pedig még Yazeed Al-Rajhi is megállt neki segíteni. Az élen álló Nasser Al-Attiyah sem volt elég gyors, 11 perccel ért célba Loeb mögött, de Lategan visszaesésével még mindig rengeteg előnye van az összetettben.

Al-Attiyah, Dakar
Nasser Al-Attiyah – foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

A kilencedik nap eredménye: 1. Loeb 3:05:14, 2. Zala +3:07, 3. Cicherit +4:18, 4. Ekström +7:21, 5. Dumas +9:48, 6. Przygonski +10:33

A Dakar állása a kilencedik nap után: 1. Al-Attiyah 34:19:20, 2. Moraes +1:21:57, 3. Loeb +1:43:08 , 4. Lategan +1:46:23, 5. De Villers +2:04:17, 6. Dumas +2:25:51  

Al-Attiyah, Dakar
Nasser Al-Attiyah – foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss