2024. április 20. 04:46

KezdőlapTEREPRALLYMarc Marquez szívesen indulna a Dakaron, de biztosan nem motorral

Marc Marquez szívesen indulna a Dakaron, de biztosan nem motorral

-

A MotoGP hatszoros világbajnoka, Marc Marquez szívesen követni Danilo Petruccit, és rajthoz állna a Dakaron, ezt azonban egészen biztosan nem motoron tenné meg. 

A MotoGP sztárjai közül legutóbb tavaly, Danilo Petrucci állt rajthoz a Dakaron, és az első MotoGP versenyző lett, aki szakaszt tudott nyerni. 

A gyorsasági motoros vb egyik legsikeresebb versenyzője, Marc Marquez is szívesen indulna a legnehezebb tereprallyn MotoGP karrierje után, azonban ehhez már négykerékre váltana. 

“Nagyon érdekel a Dakar, és szívesen indulnék rajta, de ezt biztosan nem motorral tenném, mert az csak fájdalmat okozna – mondta Marc Marquez a Radiotelevisión Española (RTVE) Teledeporte című műsorban. – A motorral való indulás egyenlő lenne jelentkezni egy bombatámadásra. A Dakar egy olyan verseny, melyet tisztelni kell, és nem lehet a közepébe ugrani. Az indulás előtt kellően komoly felkészülésre van szükség, nem elég versenyképesnek lenni.” 

Marquez összesen nyolc vb címet szerezett a gyorsasági motor világbajnokságon, amiből hatot a MotoGP-ben szerzett 2013 és 2019 között, emellett azonban szívesen motocrosszozik is, ami a MotoGP-ben is segített vezetési stílusát javítani. 

A spanyol versenyzőnek jó a kapcsolata Joan Barreda Borttal, valamint Carlos Sainz-cal is. 

“Joannal szoktam motokrossz versenyeken indulni, egyértelműen nagyon jó a tempója. A Dakart azonban nem a leggyorsabb nyeri, hanem aki a legjobban felkészült, a legjobb stratégiával rendelkezik és akinek a legnagyobb szerencséje van. Joan az utóbbi időben azonban nem volt túl szerencsés. Madridban lakva sokat találkozom Carlos Sainz-cal is az edzőteremben, most például úgy készült az idei versenyre, mintha először indulna. Megkérdeztem arról, hogy mennyire fontos számára az autóban a navigátor, és ő azt mondta, hogy gyakorlatilag a navigátor a jobb lába, a jobb keze és ő a gázpedál is. Valószínűleg ezzel lenne a legnagyobb problémám, megszokni, hogy valaki mellettem van és mondja, hogy mit hogyan csináljak.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss