2024. március 29. 10:55

KezdőlapTEREPRALLYCarlos Sainz megúszta a műtétet

Carlos Sainz megúszta a műtétet

-

Annak ellenére, hogy a januári Dakar Rallyn eltört két csigolyája, Carlos Sainznak nem lesz szüksége műtétre.

Nagyon köszönöm INDIBA” – írta a twitteren Carlos Sainz, és egy rövid videóban el is magyarázta, hogy a rádiófrekvenciás kezelésnek köszönhetően nem lesz szükség arra, hogy kás alá feküdjön.

Sainz 2023-as Dakarja az után ért véget, hogy a verseny kilencedik szakaszának hatodik kilométerénél felborult Audijával, amelynek következtében a T5 és T6 csigolya eltört. Abban reménykedett, hogy újra csatlakozhat a versenyhez, és megengedték neki, hogy visszarepüljön a kórházból a bivakba, de az Audi RS Q e-tron E2 sérülése végzetes volt, és véget ért a versenye. Az ütközést követő törzsfájdalmai azonban a madridi hazaútja során nem enyhültek, ezért újabb orvosi vizsgálaton kellett átesnie, amely feltárta sérüléseinek mértékét. Pozitívumként Sainz megjegyezte, hogy a csigolyák stabilak.

Az INDIBA egy regeneráló fizioterápia, amelyet különböző típusú kezelésekre alkalmaznak, beleértve a nyak- és gerincfájdalmak, valamint a törések és izomszakadások rehabilitációját. Az eszközzel végzett kezelésnek köszönhetően nem lesz szüksége a Matadornak a műtétre.

Carlos Sainz gyógyulás hosszabb időt vesz igénybe, ezért a spanyol nem nevezett az Abu Dhabi Desert Challenge-re. A következő versenye valószínűleg az Extreme E szezonnyitója lesz Szaúd-Arábiában, március 11-12-én, így még egy hónap áll rendelkezésére, hogy felépüljön.

Sainz, Dakar
Carlos Sainz – foto: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss