2024. április 28. 20:23

KezdőlapTEREPRALLYNagykállón folytatódik a tereprally bajnokság

Nagykállón folytatódik a tereprally bajnokság

-

Tavaly hiányzott a versenynaptárból, de idén visszatér a Révész Tereprallye Országos Bajnokság programjába az egyik legélvezetesebb tereprally helyszín, Nagykálló. A bajnokság ötödik futamaként megrendezett Nyír1 Bajára szeptember 14-16-án kerül sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen.

Régi kedvence a magyar tereprallysoknak Nagykálló, mivel az itteni pályák és a homokos talaj mindig gondoskodik az élvezetes és fordulatos versenyekről. Idén azonban a legrutinosabb pilóták sem építhetnek a tapasztalatukra, mert a pályák alaposan megváltoztak, három új településre, Kislétára, Nyírgelsére és Nyírbogátra is ellátogatnak a versenyzők.

A teljes magyar mezőny mellett külföldi tereprallysok is rajthoz állnak Nagykállón, a legnagyobb név a Dakar-menő cseh Miroslva Zapletal. A Nyír1 Baja a sorozat utolsó előtti fordulójaként a bajnokság végkimenetelére szempontjából is alaposan megkavarhatja a kártyákat.

Jelenleg Zapletalék vezetnek, de Csucsu és Mesterházi Márk a legutóbbi futamon elszenvedett problémáik dacára is lőtávolon belül vannak. A dobogó harmadik fokáért Mészárosék és a lengyel Kubiczekék harcolnak.

A helyi színeket a Révész Tamás – Vajda Szabolcs duó képviseli. “Tavalyelőtt még a Challenge kategóriában mentünk itt, de úgy hallottam, most teljesen mások lesznek a pályák. Itt a Nyírségben nagyon szeretik az emberek a motorsportot, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy sok néző lesz most is. Ez a homokos talaj teljesen más, mint amihez a többi futamon hozzászoktunk, és nagy kérdés, hogy lesz-e eső vagy sem. Én remélem, hogy lesz, de egy biztos: elspórolni nem fogjuk!” – mondta Révész.

A Nyír1 Baja két versenynapja során összesen 437 kilométert teljesít a mezőny, amelyből 302 km lesz a mért szakasz. Pénteken három egyenként 20 kilométeres szelektív vár a versenyzőkre, szombaton pedig egy 61 kilométeres pályát teljesítenek kétszer az egyik, kétszer a másik irányba. A verseny szombat este az ünnepélyes díjikosztóval zárul.

A nevezési lista itt elérhető, a részletes itiner ezen az oldalon található.

Csucsu
foto: STom

 

Friss