2024. május 02. 02:13

KezdőlapTEREPRALLYA lengyel T4-ek voltak a leggyorsabbak Nagykállón

A lengyel T4-ek voltak a leggyorsabbak Nagykállón

-

Szombaton, a Nyír1 Baja zárónapján is folytatódott a lengyelek uralma Nagykállón, a Révész Tereprally Országos Bajnokság ötödik futamán. A győzelmet a Karol Lenkiewicz – Tomas Janik páros szerezte meg honfitársuk, Marek Kubiczek előtt, a legjobb magyar eredményt a Molnár házaspár érte el, ők a dobogó legalsó fokára állhattak fel.
Soha nem fordult még elő a hazai tereprali történetében, hogy három Can-Am végezzen az értékelés első három helyén egy bajnoki futamon, a szeptember 14-16-án Nagykálló központtal megrendezett Nyír1 Baján viszont pontosan ez történt.
A lengyelek a verseny elejétől kezdve rendkívül gyors tempót diktáltak, amit a második napi hosszabb pélyán sem tudtak utolérni a T1-esek, így Karol Lenkiewicz és Tomasz Janik (Can-Am) győzött hofitársaik, Marek Kubiczek és Filip Golka (Can-Am) előtt. A magyarok becsületét a Molnár Balázs – Molnár Gabriella páros (Can-Am) mentette meg, ők szerezték meg az utolsó dobogós pozíciót.
És hogy hol voltak mindeközben a “nagy autók”? Nos, úgy tűnik, nekik – már csak méretüknél fogva is – kevésbé ízlettek a nyírségi pályák, a jelenleg a bajnokság második helyén álló Csucsu és Mesterházi Márk (Toyota) épp csak lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett, a magyar bajnokságot jelenleg vezető cseh Miroslav Zapletal és szlovák navigátora, Marek Sykora (Ford) viszont kénytelen volt megelégedni a hatodik pozícióval a szintén cseh Frantisek Ris – Jaroslav Skrabal duó (Can-Am) mögött.
A Challenge kategóriát a Kannár Szilárd – Béres Dávid kettős (Can-Am) nyerte.
A Révész Terep-rallye Országos Bajnokság szezonzárójára, a Raid of the Championsre november 2-4. között Nyirádon kerül sor.
foto: Nyír1 Baja

Friss