2024. április 29. 09:56

KezdőlapTEREPRALLYA Dakar felkészülés helyett 15 órás műtéten esett át Matthias Walkner

A Dakar felkészülés helyett 15 órás műtéten esett át Matthias Walkner

-

A Red Bull KTM Factory Racing versenyzője, Matthias Walkner a Dakar felkészülés során az Egyesült Államokban edzés közben szenvedett balesetet. A 2018-as győztes nem lesz ott a Dakaron, sőt karácsonykor újabb műtéteket végeztek el rajta.

December 5-én edzés közben, lassú tempónál Matthias Walkner elesett a KTM 450 RALLY-val, aminek következtében eltört a sípcsontja, a szárkapocscsontja és a bokaízülete. Walknert azonnal a Palm Springs-i kórházba szállították, ahol sikeres műtéten esett át, de az is biztos volt, hogy későbbl újabb műtétre lesz szüksége, amelyet reményei szerint otthon, Ausztriában végezhetnek el. Ez azt jelentette, hogy Walkner biztosan nem indulhat a Dakaron.

foto: Matthias Walkner

A Red Bull KTM csapat számára további fejtörést okozott, hogy Kevin Benavidesnek is megsérült a bal lába a december 3-i tesztelés során. Szerencsére az argentin sérülése nem nem volt súlyos, de a regnáló Dakar-bajnok kénytelen volt megszakítani az edzésprogramját. Benavides felépült, így 47-es rajtszámmal ott lesz a januári rajtnál.

„Nagyon nehéz napok voltak a csapat számára az Egyesült Államokban. A Dakarra való felkészülés rendkívül jól ment, minden versenyző nagyon keményen dolgozott. Kevinnek megsérült a lába, de szerencsére nem volt túl súlyos. Reméljük, hogy a Dakarra már majdnem teljesen egészséges lesz. Utána Matthias csúnya balesetet szenvedett edzés közben, aminek az lett a vége, hogy több törést szenvedett. A műtét nagyon jól sikerült, és a bal lábára rögzítőt szereltek, hogy segítsék a felépülését. De további műtétekre lesz szüksége, amint a duzzanat csökkenni kezd. Nyilvánvaló, hogy ez a két incidens hatalmas csapás volt a csapatnak, de továbbra is előre tekintünk, és mindent megteszünk, hogy a lehető legerősebbek legyünk a Dakarra. Az egész csapat gyors és teljes felépülést kíván mind Matthiasnak, mind Kevinnek” – mondta Andreas Hölzl csaatmenedzser a baleseteket követően.

foto: Matthias Walkner

Walknert közben hazaszállítottk, és december 20-án Grazban 15 órás műtéten esett át, amelynek során a medencéjéből kivett csonttal építették újra a bokáját. A bevatakozások sora ezzel nem ért véget, 24-én is átesett egy kisebb műtéten és 27-én egy térdműtéttel fejeződött be a bal lábának helyreállítása.

foto: Matthias Walkner

Walkner nyerte a kvalifikációt az Abu Dhabi Desert Challenge-en

 

Friss