2024. május 02. 07:51

KezdőlapTEREPRALLYA Dakar első helyezettje majdnem ütközött egy pályára tévedő nézővel

A Dakar első helyezettje majdnem ütközött egy pályára tévedő nézővel

-

A Dakar negyedik szakaszán a versenyben vezető Yazeed Al-Rajhi épphogy el tudott kerülni egy fehér terepjárót amelyet egy néző vezetett a speciálszakaszon. Al Rajhi videóüzenetbe kérte a szurkolókat, hogy felelősségteljesebben viselkedjenek.

Al Rajhi a 2024-es Dakaron eddig legjobb szakaszeredményét érte el, amikor az Al Salamiyah és Al-Hofuf közötti 299 kilométeres speciálon második lett a győztes Sebastien Loeb mögött.

A szaúdi pilóta számára azonban minden balul sülhetett volna el az utolsó kilométereken, amikor épphogy elkerülte a frontális ütközést egy szurkolóval.

Al Rajhi egy düne után találta szembe magát a néző autójával, és jobbra kellett húzódnia, hogy elkerülje az ütközést. A két autó között körülbelül két méter lehetett, de szerencsére nem lett baj.

Bár a videón nem tűnik túl komolynak a helyzet – a szaúdi versenyző ügyesen korrigált-, az eset súlyosságáról a versenyző közösségi médiás posztja árulkodik. Yazeed Al Rajhi elég ingerülten kérte a rajongókat, hogy hagyjanak biztonsági tartalékot a versenyautók közelében, mivel azok „nagyon gyorsan” haladnak a homokos pályákon.

Ugyanebben a videóban Al-Rajhi utalt a Dakar első szakaszán történt balesetre is, ahol csapattársa, Lionel Baud elütött egy fotóst, akit egy közeli kórházba kellett szállítani. Felidézte egy néző halálát is, aki a 2016-os dél-amerikai verseny során vesztette életét. Arra is felszólította a nézőket, hogy legyenek felelősségteljesebbek, amikor a pálya széléről figyelik a Dakart.

A Dakar eddigi négy szakaszán már több baleset is történt. A több megsérült motoros versenyző és az első szakaszon elütött fotós mellett Tim és Tom Coronel a 3. szakasz végén ütközött egy a pályán szembe haladó versenyzővel, Philippe Gendronnal. Szerencsére ebben a balesetben egyik érintett sem sérült.

Meglepetések és balesetek a Dakar első napján – Loeb és Al Attyiah máris sokat veszített

Friss