2024. április 28. 17:41

KezdőlapTEREPRALLYMeghalt a Dakar Rallyn súlyos balesetet szenvedett motorversenyző

Meghalt a Dakar Rallyn súlyos balesetet szenvedett motorversenyző

-

Elhunyt a 2024-es Dakar Rally második napján súlyos balesetet szenvedett Carles Falcon. A spanyol motorversenyző halálát csapata jelentette be.

Január 15-én este a TwinTrail Racing Team bejelentette, hogy az idei Dakar Rally-n Rally2-es specifikációjú KTM-mel induló Carles Falcon belehalt a verseny második napján elszenvedett sérüléseibe. A több mint egy hete történt baleset következtében az élete második Dakarján rajthoz álló motorosnál a C2-es csigolyájának törése miatt agyi ödéma alakult ki, emellett öt bordája, a kulcscsontja és a bal csuklója is eltört. Miután a baleset helyszínén újraélesztették, a rijádi kórház intenzív osztályára került, ahol mesterséges kómában tartották. Később Spanyolországba szállították, itt hunyt el.

Újra kellett éleszteni a Dakar második napján bukó spanyol motorost

„Ezen a hétfőn, január 15-én Carles itt hagyott minket. Az orvosi csapat megerősítette, hogy a szívének és a légzésének leállása miatti neurológiai károsodás visszafordíthatatlan. Carles mosolygós ember volt, mindig aktív, aki mindent, különösen a motorozást, szenvedéllyel csinált” – olvasható a csapat közleményében.

„Olyasmi közben ment el, ami az álma volt, versenyezni a Dakaron. Élvezte, boldog volt a motoron. A mosolyáról és arról a boldogságról kell rá emlékeznünk, amit az őt körülvevőkben keltett. Számítógépes mérnöknek tanult, szenvedélyes motoros instruktor és motoros túravezető volt. Sokan tanultak mellette. Türelemmel, energiával és boldogsággal tanított, és elérte, hogy mindenki élvezze a motort.”

„Ezt hagyta itt nekünk, és ez mindig velünk lesz. Mindannyiunkkal, akik közel álltak hozzá. A családjával, a barátaival, a kollégáival és a szurkolókkal. A család és a csapat nevében is azt kérjük, hogy tartsuk tiszteletben a búcsú pillanatai, amelyre az elkövetkező napokban kerül sor. Köszönjük a megértést.”

A Dakar Rally szervezőinek közleménye:

„Nagy szomorúsággal értesültünk Carles Falcon spanyol motoros haláláról a családjától. Az Al Henakiyah és Al Duwadimi közötti gyorsasági szakaszon a versenyző nagyot esett a 448-as km-nél. A gyorsan a helyszínre érkező orvosi csapat képes volt felmérni a sérülése súlyosságát. Az Al Duwadimiben fekvő kórházba szállították, mielőtt a rijádi kórházba került, néhány napja pedig hazatért Spanyolországba. Az orvosok minden erőfeszítése ellenére a versenyző belehalt a sérüléseibe. A Dakar szervezői és versenyzői őszinte részvétüket fejezik ki a családnak és barátoknak” – olvasható a közleményben.

Friss