2024. április 27. 16:09

KezdőlapTEREPRALLYAz M-Sport már tárgyalt Carlos Sainzzal

Az M-Sport már tárgyalt Carlos Sainzzal

-

Az M-Sport megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatott Carlos Sainz-cal a Dakarról, még a győzelem előtt megkeresték a spanyol versenyzőt.

„Megvan mindenünk, hogy meggyőzzük őt” – mondta Malcolm Wilson Carlos Sainzról.

Az M-Sport 2022 elején indította el Dakar projektjét, a dél-afrikai Neil Wooldrige Motorsporttal közösen, a céljuk pedig a legendás sivatagi verseny megnyerése. Nani Roma szerződtetése 2023 közepén egyértelmű jele volt annak, hogy milyen irányba akarnak menni, hiszen a katalán az egyik legtapasztaltabb Dakar-versenyző – két és négy keréken egyaránt -, és komoly tapasztalata van az új tereprally prototípusok fejlesztésében.

A csapat két autóval indult az idei versenyen, Nani Roma az összetett 12. helyén állt amikor a hetedik szakaszon problémái adódtak és visszaesett. A folytatásban még az utolsó előtti napon 9. helyen végzett. Gareth Woolridge első Dakarját teljesítette és a 116. helyen ért célba. Ő a negyedik szakaszon került bajba, de folytatta, és az utolsó három napon a legjobb húszban autózott.

Ford Dakar
foto: M-Sport

Bemutatkozásnak jó volt az idei verseny, igaz egy stabil top 20-as eredmény lett volna igazi siker a közel kétéves fejlesztés után. Ugyanakkor arra is rájött a csapat, hogy 2025-re teljesen új autót kell építeniük, és nem csak amiatt, hogy a Ford közben bemutatta az új generációs Rangert.

„A projekt jó úton halad. Körülbelül egy hét vagy tíz nap késésben vagyunk. De úgy gondolom, hogy még mindig képesek leszünk felgyorsítani. Reméljük, hogy márciusban, valamikor márciusban elkezdhetjük az autót tesztelni. Aztán nyilvánvalóan lesz egy nagyon-nagyon intenzív tesztprogram, néhány olyan eseménnyel, amit tesztelésre használunk majd. Valószínűleg Spanyolországba megyünk. Nyilvánvalóan Marokkóba is elmegyünk, mert ez a Dakar előtti főpróba” – mondta Wilson az új autóról. A csapatvezető azt is elárulta, hogy körülbelül 30 ember dolgozik a projekten, de új munkatársat nem vettek fel, az eddigi stábbal oldják meg a Dakarral kapcsolatos feladatokat is.

A győzelemhez élversenyzők is kellenek, és az Audi távozásával a tereprally három nagyágyúja szabaddá válik. Természetesen Malcolm Wilson is jól tudja ezt, és már Szaúd-Arábiában megkezdte a puhatolózást. Elsősorban Carlos Sainznál, hiszen nagyon jól ismerik egymást.

„Nyilvánvalóan nagyon jól ismerem Carlost abból az időből, amikor 20 évvel ezelőtt nálunk versenyzett. Természetesen folytattunk tárgyalásokat, de még semmi sincs megerősítve” – árulta el Wilson, majd meg is dicsérte a spanyolt.

„Úgy gondolom, hogy az összes versenyző közül, akivel az évek során együtt dolgoztam, kétségtelenül ő a legelkötelezettebb, a legelkötelezettebb. A munkamorálja példaértékű. Nem hiszem, hogy bármit is változott volna. Ha Carlos elhatároz valamit, biztosak lehetünk benne, hogy elhiszi, hogy meg tudja csinálni. És minden erejét és elkötelezettségét beleadja, bármibe is kerüljön.”

Sainz
foto: A.S.O./ Julien Deifosse

Nani Roma is tesztelte az M-Sport Dakar versenyautóját    

 

Friss