2024. április 28. 16:04

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah a navigátorától is elbúcsúzott

Nasser Al-Attiyah a navigátorától is elbúcsúzott

-

Az ötszörös Dakar győztes Nasser Al-Attiyah a jövőben új navigátorral folytatja a versenyzést, Mathieu Baumel helyett Edouard Boulanger ül a jobb első ülésbe.

„Számomra Mathieu-val nem igazán úgy működött, ahogy szerettem volna. Mégis jó a kapcsolatunk, és most már szabad” – mondta szűkszavúan Al-Attíyah a navigátorcseréről.

A magyarázat azért furcsa, mert Baumel 2015 óta versenyzett a katarival, együtt nyerték meg a 2015-ös Dakart a Minivel, majd 2019-ben, 2022-ben és 2023-ban a Toyotával is diadalmaskodtak. Idén a Prodrive Hunterrel vágtak neki a versenynek, saját csapatuk színeiben, de a technikai problémák miatt nem értek célba. Al-Attiyahnál a verseny közben betelt a pohár és hazautazott, akkor indokként kizárólag az autó hibáit hozta fel.

A navigátorcsere azonban arra utal, hogy az autóban sem volt minden rendben a két versenyző között, de az is elképzelhető, hogy a technikai hibák okozta feszültség hatására különböztek össze.

Az új navigátor a francia Edouard Boulanger lett, aki 2021 óta Stephane Peterhansel társa volt. Abban az évben a Minivel megnyerték a Dakart, épp Al-Attiyah-t és Baumelt győzték le. Utána az Audihoz csatlakoztak, de a németek programja idén véget ért, így Boulanger szabaddá vált. A versenyző 2014-ig motorral indult a tereprallyban, azt követően váltott a navigátori szerepre.

A bejentést követően a páros a Daciával készül a 2025-ös Dakarra, ami azért pikáns, mert Al-Attiyah kijelentette, hogy nem akar többé a Hunterben ülni, ám a Dacia autója is arra a modelre épül.

Boulanger
Foto: Audi Motorsport

Nasser Al-Attiyah is a Daciához igazolt 2025-re

Friss