2024. április 27. 09:05

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah nyerte a tereprally vb második fordulóját

Nasser Al-Attiyah nyerte a tereprally vb második fordulóját

-

Az Abu Dhabi Desert Challenge ötödik versenynapján Nasser Al-Attiyah és Edouard Boulanger volt a leggyorsabb és ezzel megnyerték a tereprally vb második fordulóját. A motorosok közt Aaron Mare nyerte a futamot, a zárónapon Ross Branch motorozta a legjobb időt.

Nasser Al Attiyah a negyedik ADDC-trófeával gazdagította a 2008-ban, 2016-ban és 2021-ben szerzett első helyekért járó gyűjteményét. A Nasser Racing by Prodrive versenyzője és új navigátora 12′46″ előnnyel végzett Seth Quintero (Toyota Gazoo Racing) előtt és 16′25″ különbséggel a harmadik Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) előtt. A katari ezzel a verseny történetének harmadik legeredményesebb versenyzője lett Stéphane Peterhansel (hét győzelem az autós kategóriában) és Jean-Louis Schlesser (6 győzelem) mögött.

Al-Attyiah sikerével a vb második helyére lépett, 67 pontja van, és már csak 9 pont a hátránya a Dakar-győztes Carlos Sainz mögött.

A zárónapra nem maradt sok izgalom, Al-Attiyah magabiztosan vezetve nyerte a 206 kilométeres speciált, mögötte Martin Prokop 3’17” hátránnyal ért célba, Seth Quintero pedig 3’25”-cel volt lassabb. Al-Attiyah így az ötből három szakaszt megnyerve szerezte meg a végső győzelmet.

Lónyai Pál nem ért célba a versenyen, a negyedik napon felborultak, az autó annyira megsérült hogy nem tudták folytatni.

Az Abu Dhabi Desert Challenge végeredménye (autók):

1. Nasser Al-Attiyah/Edouard Boulanger (Prodrive Hunter) 16:20:09

2. Seth Quintero/Dennis Zenz (Toyota) +12:46

3. Yazeed Al-Rajhi/Timo Gottschalk (Toyota) +16:25

4. Austin Jones/Oriol Mena (Can-Am) +50:41

5. Rockas Baciuška/Oriol Vidal (Can-Am) +55:19

6. Marcos Baumgart/Kleber Cincea (Prodrive Hunter) +1:12:30

foto: World Rally-Raid Championship

A motoros mezőnyben a zárónapot Ross Branch (Hero MotoSports) nyerte Konrad Dąbrowski (+2′42″) és Jean-Loup Lepan (+5′22″) előtt. Branch csapattársa, Aaron Mare a negyedik helyen fejezte be a szombati szakaszt és ezzel megnyerte a versenyt. A Sebastian Bühler helyett az utolsó pillanatban beugró Mare 4′56″ előnnyel nyerte az Abu Dhabi Desert Challenge-t ezzel a Hero első W2RC győzelmét szerezte meg. Mare-nak is ez az első ADDC és W2RC diadala, ráadásul ez az első dél-afrikai győzelem Abu Dhabiban.

A világbajnokságon Branch állt az élre, 50 pontja van, míg a második Brabec 38 pontos. Aaron Mare-t a siker a vb harmadik helyére katapultálta, 25 pontja van, így egy ponttal megelőzi Adrien van Beverent.

Az Abu Dhabi Desert Challenge végeredménye (motorosok):

  1. Aaron Mare (Hero) 16:36:13
  2. Konrad Dąbrowski (KTM) +4:56
  3. Jean-Loup Lepan (KTM) +19:27
  4. Ross Branch (Hero) +39:55
foto: World Rally-Raid Championship

Al-Attiyah visszavágott

Friss