2024. április 27. 08:32

KezdőlapTEREPRALLYA riválishoz tér vissza a Dakar után elküldött navigátor

A riválishoz tér vissza a Dakar után elküldött navigátor

-

Másfél hónappal azután, hogy Nasser Al-Attyiah elküldte, Mathieu Baumel visszatér a tereprallyba. A két hét múlva rajtoló portugál világbajnoki fordulón Guerlain Cicherit mellé ül majd a Toyotába.

Nasser Al-Attyiah a gyalázatosan sikerült Dakar után mindenkiben hibát keresett. Kijelentette, hogy többé nem ül a Prodrive autójába, és január végén Mathieu Baumelnek is kiadta útját. A katari aztán az Abu Dhabi Desert Challenge-en újra a Hunterrel versenyzett, Baumel viszont nem kapta vissza a helyét. A navigátor megtalálta új társát, ismét Guerlain Cicherittel versenyez, ráadásul azzal a Toyotával amivel rengeteg sikert ért el Al-Attiyah-val közösen.

Guerlain Chicherit és Baumel kapcsolata közel két évtizedes. A francia pilóta 2005-ben debütált a Dakaron, Mathieu Baumel navigálásával. A folytatás azonban átmeneti, Baumel csak a portugál versenyen helyettesíti Alex Winocqot, aki az Abu Dhabi Desert Challenge során elszenvedett hátsérüléséből lábadozik.

„Tizenöt évvel a legutóbbi együttműködésünk után Mathieu és én egy autóban fogunk részt venni a Rally-Raid Portugálián. 2005-ben kezdtünk el együtt versenyezni a szakágban, és rendkívüli kalandokat éltünk át, néha odáig mentünk, hogy egyedül aludtunk egy kis sátorban az afrikai sivatag közepén… Egy másik korszak! Örülünk, hogy újra találkozhatunk ezen az egy alkalomra” – írta Chicherit közösségi oldalán.

Cicherit
foto: A.S.O./F.Lefloc’h/DPPI

Miután a 2005-ös Párizs-Dakar Rallyn a negyvenkilencedik helyen végeztek, Chicherit és Baumel 2006-ban egy szakaszgyőzelemmel és egy kilencedik hellyel folytatta, majd 2009-ben az utolsó közös Dakarjukon ismét kilencedik helyen értek célba.

Baumel 2015-ben társult Nasszer Al-Attiyah-val, és a duó tereprally történetének egyik legnagyobb párosát alkotta, mivel négy Dakart, két világbajnokságot, négy tereprally-világkupát és a 2023-as FIA Bajnokok Világkupáját nyerték meg. Emellett öt közel-keleti rallybajnoki címet és a 2015-ös WRC2 győzelmet is megszerezték.

Cicherit
foto: A.S.O./F.Lefloc’h/DPPI

Az Abu Dhabi Desert Challenge-et nem fejezte be Chicherit, ennek ellenére jelenleg a harmadik helyen áll a vb-tabellán, miután a Dakaron második lett. A 2024-es az első szezonja, amikor egy Overdrive Toyota Hiluxszal versenyez.

A BP Ultimate Rally-Raid Portugáliában április 3-án kezdődik és április 7-ig tart.

Cicherit
foto: Julien Delfosse / DPPI

Nasser Al-Attiyah a navigátorától is elbúcsúzott

Friss